Otrokovice pošlou peníze do měst, která postihla tragédie

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - Zastupitelstvo města Otrokovice jednomyslně schválilo zaslání peněžitých darů do Prešova (SK) a Ostravy, kde se staly v prosinci 2019 tragické události. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Otrokovická radnice tak pošle do každého města padesát tisíc korun jako vyjádření sounáležitosti lidem postiženým katastrofami.

Město Prešov zorganizovalo finanční sbírku na pomoc lidem postiženým výbuchem plynu v bytovém domě v Mukačevské ulici dne 6. prosince 2019. Exploze a požár těžce poškodily ve dvanáctipatrové budově zejména čtyři podlaží. Tragédie si vyžádala osm mrtvých a jedenáct zraněných. Dům byl následně zbourán.

Další tragédie se stala 10. prosince 2019 ve Fakultní nemocnici Ostrava. Do čekárny traumatologie vstoupil muž s pistolí, který bez varování zasáhl devět pacientů. Čtyři pacientipřišli na místě o život, tři další lidé podlehli způsobeným zraněním. Odhalený pachatel následně spáchal sebevraždu. Fakultní nemocnice Ostrava uspořádala veřejnou sbírku jako podporu pozůstalým a obětem tragické události.

„Rada města doporučila zastupitelům schválit peněžité dary do uvedených měst. Potěšilo mě, že se všichni zastupitelé shodli na pomoci. Finanční prostředky poputují do Prešova a Ostravy v následujících dnech,“ uvedla starostka Hana Večerková.