Otrokovice postavily v centru cyklostezku za 9,5 milionu

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE – V Otrokovicích skončilo vybudování stezky pro chodce a cyklisty přes sídliště Střed, která propojila další cyklostezky. Práce se uskutečnily ve dvou etapách a stály asi 9,5 milionu korun, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Pastuszková.

První část vznikla loni, druhá letos a práce skončily v červnu. „Cyklisté se tak konečně mohou bezpečně přepravit přes centrum města,“ uvedla Pastuszková. Loni vznikla stezka podél ulice Jiráskovy a Obchodní a  úsek k ulici Třebízského. Letos navázala na první etapu cyklostezky její druhá etapa, a to stezka pro pěší a cyklisty v ulici Družstevní a úseky k ulici Nábřeží a středem sídliště k ulici Svobodova. „Součástí stavby cyklostezky je nové veřejné osvětlení, navazující úpravy s napojením na stávající chodníky, odpočívadla a vegetační úpravy,“ řekla mluvčí.  

Výstavba cyklostezky si vyžádala pokácení čtyř javorů, které nahradila jiná výsadba. „Vysázeno bylo devět lip srdčitých, čtyři sakury a další čtyři alejové stromy. Celkem tak bylo ve druhé etapě vysázeno sedmnáct stromů,“ informovala Pastuszková. Ostatní stromy ve stávajícím stromořadí zůstaly.

Výstavba cyklostezky si vyžádala přesun dětského pískoviště. „Nové mobilní pískoviště bude v následujících týdnech nainstalováno. Sloužit bude do té doby, než bude na ulici Družstevní vybudováno zcela nové dětské hřiště,“ poznamenala mluvčí

Doba výstavby měla trvat do září, práce se tak podařilo ukončit s předstihem. Obě etapy stály 9,5 milionu. Stavbu z 85 procent pokryla dotace z Evropské unie. Zbytek dalo město z vlastního rozpočtu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x