Otrokovice pro turisty přichystaly další sběratelský kousek

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Při příležitosti výročí 880 let od první písemné zmínky o městě vydala Otrokovická BESEDA speciální turistickou vizitku. Ta znázorňuje některé prvky spojené právě s touto historickou událostí.

Výročí se váže k roku 1141, kdy byla vydána listina olomouckého biskupa Jindřicha Zdíka. Jednalo se o soupis pozemkových majetků olomouckého biskupství na Moravě a vedle řady jiných obcí jsou zde zmíněny i Otrokovice. Město to tak řadí mezi nejstarší písemně doložené obce na Moravě. „Věříme, že tento drobný turistický a sběratelský předmět potěší všechny návštěvníky města a sběratele turistických vizitek,“ řekl jednatel Otrokovické BESEDY Filip Pastuszek.

Turistická vizitka je nalepovací známka s vyobrazením a popisem zajímavostí nejen z oblasti turistiky, ale i kultury, historie, sportu či gastronomie. V poslední době stále populárnější samolepky doplňují turistům jejich cestovatelské deníky.

Otrokovice nabízí v současné době dvě turistické vizitky, přičemž jedna zobrazuje letecký pohled na město a druhá připomíná právě první písemnou zmínku o Otrokovicích. Vizitky je možné zakoupit v obou pobočkách Turistických informačních center Otrokovice v budově BESEDY a v přístavišti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x