Otrokovice se opět zapojí do Evropského týdne mobility

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE - Evropský týden mobility se v evropských zemích uskuteční ve dnech 16. – 22. září. Kampaň v Otrokovicích doprovodí celá řada bezpečnostních, kulturně-vzdělávacích a sportovních aktivit pro veřejnost, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Pastuszková.

Kampaň Evropského týdne mobility se již tradičně snaží upozorňovat na neudržitelný nárůst individuální automobilové dopravy ve městech a snaží se nabízet různé způsoby jeho řešení. Evropský týden mobility se letos zaměřuje na bezemisní dopravu. Cílem je zdůraznit důležitost dostupnosti dopravy s nulovými emisemi.

Město Otrokovice se poprvé významněji zapojilo do Evropského týdne mobility v roce 2013. I letos mohou obyvatelé Otrokovic a návštěvníci města využít v rámci kampaně pestré nabídky aktivit, které jsou zdarma. (Výjimkou je pouze interaktivní výstava hraček, na kterou je vstup zpoplatněn). „Děti mohou společně s rodiči probádat Otrokovice na kole, vyzkoušet v Otrokovické Besedě chytré hračky, na dopraváčku si ověřit jízdu podle předpisů nebo si zacvičit na Štěrkovišti v táborové základně DDM Sluníčko. Zvláště dospělí jistě ocení možnost vyjížďky na koloběžkách, cvičení se Sportklubem EVA či TJ Jiskra nebo se mohou zapojit do sbírky Kola pro Afriku,“ upřesnila Pastuszková.

V úterý 22. září bude na území měst Otrokovice a Zlín MHD pro všechny zdarma. Vyvrcholením celého týdne bude úterní akce Den bez aut s DDM Sluníčko, která se uskuteční v odpoledních hodinách nově na dětském dopravním hřišti.

„Týden plný her, soutěží, cvičení a dalších aktivit zahrnuje osvětu, jak přistupovat k našemu okolí a postupně si vytvářet čisté město. Nebuďme neteční k prostředí, ve kterém žijeme. Zapojit se může opravdu každý z nás,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x