Otrokovice se snaží zvýšit bezpečnost na silnicích

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Aby se obyvatelé a návštěvníci Otrokovic cítili na cestách bezpečně, nechalo město zhotovit strategický dokument pojednávající mimo jiné o možnostech snížení nehodovosti. Součástí této strategie jsou také osvětová preventivní opatření. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

V návaznosti na snahu o úspěšné plnění cílů této strategie připravuje odbor dopravně-správní v letošním roce několik akcí zaměřených na zvýšení bezpečnosti silničního provozu. „Nestačí, abychom nechali vytvořit dokument, který nám řekne, jaká technická opatření má město zajistit. Aby bylo na cestách bezpečno, měli by všichni účastníci silničního provozu dodržovat pravidla. Z tohoto důvodu každým rokem pořádáme celou řadu akcí zaměřenou na osvětu a prevenci veřejnosti. Cílíme na všechny věkové kategorie a všechny účastníky silničního provozu,“ uvedla Renáta Krystyníková, vedoucí odboru dopravně-správního.

V letošním roce se připravuje například dětská výtvarná soutěž „Bezpečně na silnicích!“, preventivní motorkářská akce MOTOBESIP 2020, dětská policie, motivační kampaň Do práce na kole, Evropský týden mobility, besedy se seniory, pro žáky základních škol a studenty středních škol se uskuteční specializované školení Nehodou to začíná, společné akce s Policií České republiky zaměřené na neosvětlené cyklisty, používání cyklistických přileb, řízení pod vlivem alkoholu a podobně.

„V rámci Evropského týdnu mobility plánujeme zapůjčení simulátoru nárazu. Jedná se o tři a půl metru dlouhou nakloněnou rovinu, po které sjíždí dvousedadlový vozík o hmotnosti 300 kg představující kabinu osobního automobilu. Obě sedadla umístěná za sebou jsou vybavena tříbodovými samonavíjecími bezpečnostními pásy. Toto zařízení velmi názorně demonstruje význam používání bezpečnostních pásu v automobilu a úzce souvisí s propagací bezpečnosti provozu na běžných komunikacích. Možnost vyzkoušet si náraz v 30 km rychlosti za hodinu bude zdarma pro všechny odvážlivce na náměstí 3. května v sobotu 19. září 2020,“  představila letošní novinku Krystyníková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x