Otrokovice se zapojí do ekologické kampaně Sázíme budoucnost

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE - Město Otrokovice se rozhodlo aktivně zapojit do ekologické akce nazvané Sázíme budoucnost. Výsadby stromů se může zúčastnit i široká veřejnost, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Stehlíková.

Iniciativa Sázíme budoucnost si dala za úkol připravit Českou republiku na změnu klimatu. A strom je snad nejúčinnější nástroj, který existuje. Organizátoři by byli rádi, pokud by se na území České republiky podařilo vysadit 10 milionů stromů během pěti let.

Česká republika má přibližně 10 milionů obyvatel. Znamená to, že co jeden člověk, to jeden vysazený strom. Město Otrokovice vyvinulo aktivitu a chce být součástí této ekologické akce. Na území města by mělo být během 5 let vysazeno tolik stromů, kolik má obyvatel. Tedy necelých 18 tisíc.

„Na podzim letošního roku plánujeme výsadbovou akci pro veřejnost. Máme vytipovaný pozemek města, nakoupíme vhodné stromy a nabídneme veřejnosti, že si mohou přijít ve stanovený den strom sami zasadit. V současné době pracujeme na organizaci akce. Jakmile budeme mít vše připraveno, budeme veřejnost informovat prostřednictvím webových stránek, Facebooku a Otrokovických novin,“ uvedla starostka Otrokovic Hana Večerková, která zapojení města iniciovala. Lidé se ale do akce mohou zapojit i sami se svým vlastními projekty. Nápadům se meze nekladou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x