Otrokovice uctily památku Jana Antonína Bati

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE – V úterý 23. srpna uplynulo 57 let od úmrtí Jana Antonína Bati. Otrokovice si tohoto významného podnikatele a obuvníka připomněly při uctění jeho památky u nového památníku vybudovaného na jeho počest.

V úterý 23. srpna tomu bylo 57 let, kdy zemřel významný podnikatel a obuvník Jan Antonín Baťa. Pod jeho zkušeným vedením se světoznámá firma Baťa rozrůstala navzdory světové finanční krizi a vrůstajícímu napětí v Evropě ve 30. letech 20. století.

Působení známého podnikatele je dobře znát i v Otrokovicích. Proto se také město rozhodlo uctít jeho památku položením květin k novému památníku v parku před společenským domem. Pietního aktu se zúčastnili představitelé města v čele s místostarostou Ondřejem Wilczynskim.

Jan Antonín Baťa, stejně jako jeho bratr Tomáš, byl člověkem odvážných vizí, které uměl nejen vytvářet, ale především i realizovat. Otrokovice, jak je známe dnes, byly doslova na zelené louce vybudovány firmou Baťa, jejímž byl Jan Antonín po svém tragicky zesnulém nevlastním bratru vlastníkem a šéfem. Zejména v době jeho vedení firmy byla zbudována většina z toho, co je pro dnešní Otrokovice charakteristické. Dnes máme příležitost poprvé uctít památku Jana Antonína Bati u nově vybudovaného pomníku. Ten se tak stává nejen připomínkou významné osobnosti, ale i pietním místem, kterým vzdáváme hold tomuto velikánovi. Vybudováním pomníku v samém srdci baťovských Otrokovic v parku mezi bývalými pomocnými závody a Společenským domem splácíme alespoň částečně dějinný dluh, který město vůči svému velkému budovateli má,“ zaznělo v projevu místostarosty města Ondřej Wilczynski.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x