Otrokovice žádají o dotaci na nové vybavení pro hasiče

foto: SDH Otrokovice
OTROKOVICE – Dobrovolní hasiči jsou nedílnou součástí bezpečnostních složek. Vždy jsou připraveni pomáhat a riskovat vlastní zdraví. Aby ale mohli vyjíždět na pomoc těm, kdo je právě nejvíc potřebují, musí mít také odpovídající vybavení. To si uvědomuje také město Otrokovice. Proto žádá o dotaci na dovybavení jednotky místních dobrovolných hasičů.

Otrokovická radnice monitoruje činnost hasičů a je s nimi v kontaktu jak prostřednictvím oddělení krizového řízení, tak na úrovni vedení města.

„Při posledním setkání zaznělo, že by jednotka uvítala dovybavení ve formě termokamery, která dokáže lokalizovat ložisko požáru a výrazně tak hasičům pomoci v jejich práci. Reagovali jsme proto na vyhlášenou výzvu Zlínského kraje, který by nám mohl pomoci s financováním dovybavení formou dotace. Kvalitní výstroj a výzbroj hasičů vnímáme jako velmi potřebnou vzhledem ke službě, kterou nám při své činnosti prokazují. Proto se jim také snažíme vycházet vstříc a hledat společné cesty k tomu, abychom jim práci, ve které často riskují své vlastní zdraví pro pomoc jiným, usnadnili a díky kvalitnímu vybavení ji udělali třeba i o něco bezpečnější,“ uvedla starostka města Hana Večerková.     

Do rukou jednotky SDH Otrokovice by tak mohla putovat zmíněná termokamera a sada požárních akumulátorových světlometů se stativem.

„Termokamera je zařízení využívané pro vyhledávání skrytých ložisek požáru, což umožňuje jednak předcházet jejich opakovanému rozhoření a také významně zkracuje dobu požárního dohledu po uhašení požáru. Také kvalitní osvětlení při zásazích jednoznačně zvyšuje bezpečnost. Pořízení sady světlometů je vedeno s cílem nahradit osvětlovací techniku s halogeny. LED světelné zdroje mají významně vyšší světelný výkon při násobně nižší spotřebě energie a možnosti využití nezávislých akumulátorů,“ popsal přínos techniky Ludvík Kubín, velitel JSDH Otrokovice.

Celkové náklady na pořízení vybavení by se měly pohybovat kolem 168 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x