Otrokovická Beseda bude mít nákladní výtah, pomůže přepravit kulisy

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE – Otrokovická Beseda bude mít nový nákladní výtah, který jí nyní chybí. Pomůže s přepravou kulis, aparatury a rekvizitami, které se nyní vynášejí po schodech, řekla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Stavební práce se uskuteční v létě, výtah by měl přinést větší komfort. „Výtah je navržen jako nákladní s přepravou osob. Sloužit bude k dopravě kulis, aparatury a dalšího zařízení a rovněž osob s omezenou schopností pohybu,“ uvedla Pastuszková.

Náklady na pořízení uhradí město. „Skutečnost, že nemáme nákladní výtah, způsobuje, že před každým představením se musí ty nejtěžší a nejobjemnější rekvizity pro dané představení vynosit po schodišti ručně, protože se do osobního výtahu nevejdou. Pro zaměstnance BESEDY a pro tým lidí umělců je to nepohodlné a časově náročné. Po představení se opět musí všechno ručně nosit zpět,“ vysvětlil důvod pořízení nákladního výtahu jednatel Otrokovické BESEDY Filip Pastuszek, který o pořízení výtahu usiluje od samého začátku svého působení.

S výstavbou výtahu se řeší i zpevněné plochy u rampy a zpevněná plocha pro nástup osob s omezenou schopností pohybu. Chod Otrokovické BESEDY práce nijak neovlivní. „V letních měsících pořádáme celou řadu akcí pod širým nebem, tudíž budova BESEDY není tolik vytížená. Navíc se fakticky jedná o přístavbu, takže stávající vnitřní prostory nebudou nijak zvlášť dotčeny. Veškerá plánovaná představení se uskuteční v avizovaných termínech,“ ubezpečil Pastuszek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x