Otrokovická knihovna je opět v provozu

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - V rámci uvolňování krizových opatření vláda povolila od 27. dubna za stanovených podmínek provoz knihoven. Městská knihovna Otrokovice otevře hlavní pobočku od středy 29. dubna. Pobočka na Baťově zůstane z důvodu nemoci prozatím uzavřena, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Stehlíková.

„Museli jsme v knihovně provést technické úpravy. Z tohoto důvodu jsme neotevřeli knihovnu veřejnosti hned od 27. dubna,“ sdělil Roman Žemla, vedoucí provozního odboru.

Knihovna bude zpřístupněna klientům pouze po telefonickém objednání. Objednat se mohou na telefonním čísle 570 934 113. „Uvítáme, pokud zájemci o půjčení knih rovnou do telefonu nadiktují knihovnici tituly, o které mají zájem, aby jim je předem vychystala a pobyt v knihovně tak byl omezen na minimum. Pokud tak návštěvníci knihovny neučiní telefonicky, nahlásí je při příchodu. Volný pohyb po knihovně nebude nikomu umožněn. Jedna osoba si může vypůjčit maximálně pět knih,“ uvedla Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury, pod který otrokovická knihovna spadá. Dodala, že během 15 minut bude vstup umožněn pouze třem klientům. Při vstupu do knihovny lidé musí mít nasazeny roušky a k dispozici bude také dezinfekce. Stále platí, že vracet knihy je možné do boxu umístěného ve vestibulu radnice. „Upozorňuji, že v knihovně zatím nebude umožněno využívání internetu,“ řekla Barbora Šopíková.

Provozní doba Městské knihovny Otrokovice bude mít mírně upravený režim. V pátek bude uzavřena již ve 13.00 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x