Otrokovická knihovna se chystá na otevření, bude však platit speciální režim

Městská knihovna Otrokovice. Foto: Lenka Vaculová
OTROKOVICE - V hlavní půjčovně Městské knihovny Otrokovice si bude veřejnost půjčovat knihy i po ukončení nouzového stavu prostřednictvím objednávek, pobočka knihovny na Baťově bude od 12. dubna opět veřejnosti přístupná v běžném provozu. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Pastuszková.

Na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví se povoluje otevření knihoven v následujícím režimu: omezený počet osob (1 osoba na 15 m2 provozní plochy), rozestupy 2 m mezi zákazníky, režimová a organizační opatření.

Odbor školství a kultury Městského úřadu Otrokovice rozhodl, že hlavní půjčovna městské knihovny, vzhledem k jejímu prostorovému uspořádání, není schopna zajistit požadované podmínky, a bude proto až do odvolání nadále pokračovat v objednávkovém systému klientů a výdeji přes okénko.

Pobočka knihovny na Baťově od 12. dubna 2021 obnovuje půjčování ve volném výběru a zahajuje tak běžný provoz.

Hlavní půjčovna bude zpřístupněna klientům pouze po telefonickém objednání (577 934 113).

„Uvítáme, pokud zájemci o půjčení knih rovnou do telefonu nadiktují knihovnici tituly, o které mají zájem, aby jim je předem vychystala a pobyt v knihovně tak byl omezen na minimum. Volný pohyb po knihovně nebude nikomu umožněn. Jedna osoba si může vypůjčit maximálně pět knih,“ uvedla Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury, pod který otrokovická knihovna spadá. Dodala, že během 15 minut bude vstup umožněn pouze třem klientům. Při vstupu do knihovny lidé musí mít nasazeny respirátory a k dispozici bude také dezinfekce.

„Upozorňuji, že v knihovně zatím nebude umožněno využívání internetu,“ řekla Barbora Šopíková.

Provozní doba Městské knihovny Otrokovice bude mít mírně upravený režim.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x