Otrokovická lávka pro pěší se letos dočká kompletní opravy

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Generální oprava otrokovické lávky přes řeku Moravu ve směru na Žlutavy bude v letošním roce kompletně dokončena. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

Její generální oprava byla rozdělena na dvě části v rozmezí dvou let. Část lávky přes suchý poldr již byla opravena v roce 2019, její druhá část přes řeku Moravu se dočká opravy letos. Práce začnou ke konci června s předpokládaným dokončením v polovině září. Během doby rekonstrukce bude lávka na nezbytně nutnou dobu uzavřena.

„Nyní ještě není znám přesný termín, kdy dojde k úplnému uzavření této části lávky. S dodavatelem stavby bude ještě upřesněn termín, přičemž informace o uzavírce bude zveřejněna na místě stavby s časovým předstihem,“ uvedl Erik Štábl z odboru rozvoje města.

V uplynulých letech byla lávka opravována dílčími drobnými úpravami, které však nemohly zabránit poškozování nosné konstrukce. Před generálním zásahem vykazovala známky značného poškození.

Stavební práce budou spočívat především v kompletní opravě části lávky pro pěší přes řeku Moravu, v části nad řekou Moravou. Jedná se o lávku, která se nachází v blízkosti areálu Technických služeb Otrokovice s přímým napojením z ulice K. Čapka, následně lávka překonává inundační území, řeku Moravu a ústí na druhé straně směrem na Žlutavy. „V rámci prací bude provedena její generální oprava,“ konstatoval Erik Štábl.

Oprava druhé části lávky vyjde otrokovickou radnici na bezmála 3,5 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x