Otrokovická radnice chce u vlakového nádraží rozšířit počet parkovacích míst a postavit cyklověž

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Umístit k vlakovému nádraží v Otrokovicích cyklověž a rozšířit v dané lokalitě počet parkovacích míst jsou mimo jiné požadavky města Otrokovice v rámci projektu Modernizace a elektrizace trati Otrokovice – Vizovice. Toto stanovisko zaslalo město investorovi stavebního záměru Správě železnic, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Pastuszková.

Kromě cyklověže a rozšíření parkovacích míst město požaduje také zapracování možnosti umístit v ulici Havlíčkova informační tabuli, která by řidičům dávala informaci o počtech volných a obsazených parkovacích míst. Součástí žádosti je také náhradní výsadba zeleně. „Do části projektu na umístění cyklověže a rozšíření parkovacích míst také požadujeme zapracovat dvě parkovací místa s možností dobíjení elektromobilů, dobíjecí stanici pro elektrokola, veřejnou pumpu pro cyklisty a úschovné boxy,“ uvedla Renáta Krystyníková, vedoucí odboru dopravně-správního.

Cyklověž a rozšíření parkovacích míst bylo městu Otrokovice investorem na základě písemné žádosti a osobního jednání přislíbeno. O dalších požadavcích se v  průběhu celé projektové přípravy jedná. „Jedná se o dlouhodobě připravovaný a velmi náročný projekt a město Otrokovice je v pozici účastníka řízení. Proto se snažíme projekt připomínkovat a vznášet požadavky tak, aby byla celá stavba pro město co nejméně náročná a zároveň přínosná,“ dodala Renáta Krystyníková.

Realizace Modernizace a elektrizace trati Otrokovice – Vizovice se předpokládá v roce 2023, až se dokončí aktuální stavba státu jihovýchodní obchvat D55. Také to bylo podmínkou města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x