Otrokovická radnice hodlá vylepšit stav hřiště s umělou trávou na Trávníkách

OTROKOVICE - Dva roky se snaží město Otrokovice najít nejvhodnější východisko ze situace týkající se financování a údržby hřiště s umělým povrchem ve Sportovním areálu Trávníky. Nájemník a správce hřiště FC Viktoria není v současné době schopen zajišťovat adekvátní údržbu hřiště a opakovaně po městu žádá finanční prostředky. Město Otrokovice se chce ujmout nákladů spojených s údržbou a provozem hřiště, za stanovení určitých smluvních podmínek, serveru Zlin.cz to uvedlamluvčí města Romana Pastuszková.

Mezi městem Otrokovice (zastoupeným městskou společností TEHOS) a FC Viktoria Otrokovice je od roku 2006 uzavřena nájemní smlouva. Na tomto pozemku svého času FC Viktoria za pomocí státní dotace a dotace města Otrokovice zrekonstruovala tehdejší škvárové fotbalové hřiště na fotbalové hřiště s umělým povrchem.

Předseda FC Viktoria opakovaně žádá po městu finanční prostředky nad rámec dotací z programu na činnost s odůvodněním, že nezvládá opravy a údržbu areálu financovat. Město Otrokovice předsedovi FC Viktoria navrhlo, že převezme odpovědnost za provádění oprav a údržby hřiště, dále že opraví hřiště, aby bylo jeho užívání pro širokou veřejnost bezpečné, a zároveň má město v úmyslu rozšířit pro veřejnost využívání fotbalového hřiště a in-line oválu i v období od listopadu do konce února. Předseda FC Viktoria tento návrh odmítá a opakovaně žádá, aby byly finanční prostředky převedeny na jeho klub.

„Chceme nájemci ulehčit jeho svízelnou finanční situaci a toto sportoviště udržovat z prostředků města. Naším cílem je řádná údržba areálu a umožnění bezpečného využívání hřiště členy klubu a široké veřejnosti,“ řekla starostka města Hana Večerková. „Předseda FC Viktoria si neplní svoje povinnosti a o hřiště se řádně nestará, přestože město každoročně vynakládá v programu na činnost sportovních klubů nemalou částku určenou na správu a údržbu majetku, aby byly sportovní areály v dobrém stavu. Máme zájem hřiště na Trávníkách opravit a starat se o jeho údržbu a mít tak financování pod kontrolou. Rozhodně nechceme hřiště nechat v dezolátním stavu,“ doplnil místostarosta Petr Ťopek.

Za uplynulé roky se uskutečnila mezi městem Otrokovice a FC Viktoria celá řada osobních jednání a rovněž dochází k vzájemné korespondenci. „Chceme ukončit letitý spor o tom, jakým způsobem budeme opravu a údržbu hřiště financovat. Jde přece především o to, aby bylo hřiště funkční a bezpečné a sloužilo nejen sportovním oddílům, ale široké veřejnosti,“ uzavřel místostarosta Petr Ťopek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x