Otrokovická radnice nechá na Bahňáku osvětlit přechody pro chodce

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Zvýšit bezpečnost pro pěší i automobilovou dopravu na Bahňáku v ulici tř. Tomáše Bati hodlá otrokovická radnice. Nově budou v křižovatkách s ulicemi Tylova a Erbenova osvětleny přechody pro chodce a zároveň budou přechody přebudovány na bezbariérové, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Stehlíková.

„Stávající přechody pro chodce nevyhovují současným normám, jsou ve špatném technickém stavu s chybějícími prvky pro slabozraké a imobilní. Po ukončení prací dojde k lepší vzájemné provázanosti silničního a pěšího provozu v dané lokalitě, která je poměrně nebezpečnou částí této komunikace,“ sdělil Erik Štábl z odboru rozvoje města.

V souvislosti s výstavbou supermarketu BILLA došlo mj. ke stavební úpravě a nasvětlení jednoho stávajícího přechodu pro chodce přes tř. Tomáše Bati. „Stav, kdy je na této komunikaci nasvětlen pouze jeden samostatný úsek s přechodem, je z hlediska bezpečnosti provozu nedostatečný. Z tohoto důvodu bude doplněno nasvětlení dalších zbývajících úseků s přechody pro chodce, které se vyskytují v jeho těsné blízkosti,“ vysvětlil Erik Štábl.

Obyvatelé Otrokovic již na neosvětlené přechody nějakou dobu upozorňovali. „Jejich žádosti jsme vyslyšeli a kromě nového osvětlení byly do projektu zapracovány i úpravy na bezbariérovost. Takto upravené přechody přinesou zvýšení bezpečnosti chodců i dopravy. Bezbariérovost umožní bezpečný pohyb handicapovaným lidem a lidem se sníženou pohyblivostí,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Stavební práce byly zahájeny koncem ledna 2020. Dokončení úprav se předpokládá nejpozději začátkem dubna letošního roku. Tato investiční akce byla vyčíslena na přibližně 1 milion 300 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x