Otrokovická základní škola bude mít novou kuchyň

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Jako první ze tří základních škol v Otrokovicích bude ZŠ T. G. Masaryka disponovat novou moderní vývařovnou. Kuchyně slouží škole bez větších zásahů již celých 30 let, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

Náklady na rekonstrukci jsou odhadnuty na 7,7 milionu korun a ze svého rozpočtu je uhradí v plné výši město Otrokovice.

Práce budou zahájeny v týdnu od 11. května 2020. „Na základě průběžných povinných kontrol pracovníků hygieny byly neustále řešeny drobné úpravy a opravy v kuchyni. Proto byl v minulém roce vypracován projekt na kompletní rekonstrukci, který byl přípravou pro možné etapové zrekonstruování tohoto zařízení,“ vysvětlila ředitelka školy Marta Zakopalová. Odhad nákladů na kompletní rekonstrukci byl zařazen do rozpočtu města Otrokovice roku 2020. Členové otrokovického zastupitelstva tento náklad v únoru schválili v plném rozsahu. „Proto může být rekonstrukce kuchyně realizována již v tomto roce a naše škola bude mít ještě letos novou, moderní kuchyň odpovídající současným standardům,“ doplnila ředitelka.

V rámci akce bude provedena kompletní rekonstrukce školní kuchyně, spočívající zejména ve výměně veškerých rozvodů, vzduchotechniky s rekuperací a drobných dispozičních změn, které usnadní práci zaměstnancům kuchyně a budou plně odpovídat současným normám pro zařízení školních vývařoven. Základní škola T. G. Masaryka je v pořadí první školou, která se bude moci pochlubit novou kuchyní, ale ne poslední. V současné době se připravuje projektová dokumentace na rekonstrukci kuchyně ZŠ Mánesova, která bude jako investice zařazena do rozpočtu roku 2021.       

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x