Otrokovické kulturní spolky si mezi sebou rozdělí přes 400 tisíc korun

Kulturní spolky dostanou od města dotace. Foto: rozumeni.cz
OTROKOVICE - Otrokovičtí zastupitelé schválili rozdělení dotací na činnost kulturních spolků. Mezi pět žadatelů rozdělili 405 tisíc korun, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Pastuszková.

Otrokovické zastupitelstvo schválilo v prosinci minulého roku Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Otrokovice v oblasti kultury v roce 2021. Ve lhůtě stanovené pro podání žádostí se na město obrátilo pět kulturních spolků sídlících v Otrokovicích. „Požadovaná kritéria splnily všechny spolky, které si o dotaci zažádaly. Peníze tak na svou činnost získali fotografové, výtvarníci, historici, vojenští historici a ženský pěvecký sbor,“ uvedla Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury, do jehož kompetence dotace spadají. Kritérii se rovněž zabývala komise školství a kultury.

„Všechny podpořené spolky se podílejí na vytváření kulturního a společenského života v Otrokovicích, ostatně to je jedno z kritérií pro získání dotace. Již rok je kulturní dění kvůli koronavirové pandemii velmi utlumeno. A jelikož tato doba trvá tak dlouho, organizátoři kultury se přizpůsobili, a své akce konají v on-line prostředí. Nicméně osobní kontakt lidem schází a všichni se těšíme, jak se na některé z dalších akcí osobně potkáme. Kulturu chceme podporovat i v této neutěšené době,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x