Otrokovické letní slavnosti: dorazí David Koller, slovenská Metalinda i Leona Machálková

foto: Otrokovická Beseda
OTROKOVICE – Už příští týden odstartuje dvanáctý ročník Otrokovických letních slavností. Dvoudenní hudební festival nabídne během pátku 12. a soboty 13. července řadu známých jmen. Těšit se můžete na Davida Kollera, Radka Banga nebo Leonu Machálkovou. Kromě hudby si návštěvníci užijí i let vrtulníkem, přehlídku leteckých modelů nebo gastrofestival. Součástí jsou i závody Bikecore pumptrack, které během soboty a neděle zaplní Free-time zónu Trávníky.

Otrokovické letní slavnosti už podvanácté lákají milovníky dobré hudby, tentokrát zpět do parku před Společenským domem. Tam odstartují v pátek 12. července v 17.00 hodin. Festival zahájí vystoupení Radka Bangy s kapelou. Po něm se návštěvníci mohou těšit na kapelu Fast Food Orchestra, kterou ve 21.00 hodin vystřídá jeden z nejlepších českých muzikantů a čerstvý držitel Ceny Anděl za rok 2023 David Koller. Páteční večer uzavře Robbie Williams Revival Brno s největšími hity světoznámého zpěváka.

„Letošní program jsme se opět snažili uzpůsobit tak, aby byl nejenom žánrově pestrý, ale aby se v něm také našly všechny věkové kategorie, což není zrovna jednoduché, protože spousta kapel se musí domlouvat i více než rok dopředu. Ale věřím, že se nám podařil sestavit opravdu kvalitní program, který si všichni užijí a stráví s námi nádherný červencový víkend,“ říká Filip Pastuszek, jednatel Otrokovické Besedy, která slavnosti pořádá.

V sobotu program začne ve 14.00 hodin. Zahraje dechová hudba Vřesovanka. Od 16.45 vystoupí česká popová zpěvačka Leona Machálková s kapelou F-dur Jazzband. Na pódiu ji vystřídají The People se svým poprockovým setem a autorskou tvorbou. Večerní program potom odstartuje legendární slovenská kapela Metalinda.

 „Lidé se mohou těšit na celou řadu jejich hitů, včetně toho nejznámějšího Slnko nevychádzaj. Závěr večera a celých slavností pak bude patřit jednomu z nejlepších Beatles revivalů na světě, kapele The Backwards,“ doplnila dramaturgyně Otrokovické Besedy Alena Velecká.

Část programu se odehraje taky tradičně v parku před kaplí sv. Anny v Kvítkovicích. V sobotu se odpoledne zasvětí dětem, pro které je připravené Divadlo Plyšového medvídka. Po něm vystoupí zlínská kapela Podjezd, a nakonec cimbálová muzika Kašava. Program doplní i jízdy historického autobusu na lince č. 55.

Velkou roli bude během celého festivalu hrát i doprovodný program. Milovníci dobrého jídla a netradičních laskomin se mohou těšit na sobotní Gastrofestival. Ten u Společenského domu nabídne ochutnávku mezinárodní kuchyně, koktejlové bary, kávu, dezerty a připravená je i soutěž v pojídání halušek.

Program doplní výstava umělců z otrokovického Fotoklubu. Mnohem netradičnějším zážitkem ale bude možnost proletět se vrtulníkem. „Z bělovského letiště bude v pátek odpoledne startovat vrtulník MD 500E, který zájemcům nabídne nevšední vyhlídkový let nad Otrokovicemi,“ poznamenala Alena Velecká. A ani v sobotu se nezapomene na letecký zážitek, tentokrát ale formou přehlídky leteckých modelů, která bude probíhat od 10.00 do 15.00 hodin.

Otrokovické letní slavnosti letos rozšíří Free-time zóna Trávníky. Ve dnech 13. a 14. července se tady uskuteční závody v pumptracku, které jsou určení pro amatéry, profesionály i úplné začátečníky. Závodníci se utkají ve třech závodech, z nichž jeden bude na světové úrovni a pod záštitou mezinárodní cyklistické asociace UCI. Akce vyvrcholí kvalifikačním závodem na mistrovství světa. Představí se tak nejlepší jezdci z Česka, Slovenska i Evropy. Účast přislíbila taky vicemistryně světa z roku 2023 Sabina Košárková. V sobotu se zároveň uskuteční závod ve scooteringu v přilehlém skateparku.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->