Otrokovické letní slavnosti nabídnou velká hudební jména, gastrofestival i turnaj v plážovém volejbale

Foto: Otrokovická Beseda
OTROKOVICE – Už o tomto víkendu 15. a 16. července odstartuje jedna z největších městských akcí roku – Otrokovické letní slavnosti. V pořadí 11. ročník multižánrového festivalu se oproti předchozím letům přesouvá na Štěrkoviště, kde vznikne zázemí pro oblíbené hudební kapely, gastrofestival, ale i beachvolejbalový turnaj.

Program letošních Otrokovických letních slavností nabídne koncerty skupin Jelen, Buty, muzikanta Xindla X, kapel Premier, Září, Bon Jovi Tribute Prague, Joe Cocker Forever, Kašpárek v rohlíku nebo Šufunky Gang a dalších.

Zahrají také soubory dechové hudby a cimbálové muziky, děti se mohou těšit na bohatý zábavní program, připraveny jsou i jízdy autovláčkem, plavby lodí po řece Moravě a lety vrtulníkem nad městem,“ upřesnil Zdeněk Čík z pořádající Otrokovické Besedy s tím, že součástí akce bude také gastrofestival, beachvolejbalový turnaj dvojic nebo přehlídka leteckých modelů.

Brána Rekreační oblasti Štěrkoviště se po oba dny otevře už v 9:30. Letos poprvé bude festival částečně zpoplatněný, týká se to ale pouze jeho hlavního programu na březích nádrže Štěrkoviště, která prošla další etapou revitalizace.

Lidé mají už od února možnost kupovat zvýhodněné vstupenky v předprodeji na internetu, jejich prodej skončí v pátek 14. července,“ upřesnil jednatel Otrokovické Besedy Filip Pastuszek.

Vstupenky bude možné zakoupit i na místě, a to za 350 Kč na sobotu, za 250 Kč na neděli a za dvoudenní vstupné lidé zaplatí 500 korun. K dispozici jsou i výhodné rodinné vstupenky, děti od 7 do 15 let a senioři 65+ mohou využít 50% slevy, děti mladší 7 let mají vstup zdarma.

Vstupné je možné na pokladně u koupaliště uhradit i kartou, uvnitř areálu budou platební karty přijímat jen někteří stánkaři, hotovost všichni,“ vysvětlil Filip Pastuszek.

Ve festivalovém areálu na Štěrkovišti se bude odehrávat také gurmánský gastrofestival. Ten letošní bude rozdělen do zón podle světových kuchyní. V nabídce bude mj. deset druhů hamburgerů, italské pizzatini, vepřová kolena, špek, sýry a další tyrolské speciality, guláše, mexické lahůdky, pokrmy z klokaního, zebřího nebo krokodýlího masa, makrely, žabí stehýnka a pochoutky ze šneků nebo hmyzí speciality.

K dostání bude i široký výběr dezertů, zmrzliny, kávy nebo čerstvé ovoce a ořechy dovezené z Afriky a Asie. Exkluzivním prodejcem vína a Frizzante v areálu bude rodinné vinařství Jakubík ze Zlechova,“ doplnil Zděnek Čík.

Podle dramaturgyně Otrokovické Besedy Aleny Velecké se Otrokovické letní slavnosti uskuteční i na dalších tradičních místech, a to na návsi v Kvítkovicích, na modelářském letišti Bělov a letos poprvé také v přístavišti Baťova kanálu. Na tato místa bude vstup bezplatný.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x