Otrokovické Pantery dělí od sestupu ze superligy dvě prohry

Foto: Hurricane Karlovy Vary
OTROKOVICE – Florbalisté Otrokovic vstoupili do druhého kola série play-down s Karlovými Vary neúspěšně. Po dvou domácích prohrách 4:7 a 3:5 je od sestupu ze superligy dělí už jen dvě porážky. Série se teď přesouvá na západ Čech.

Otrokovice v úvodním sobotním duelu série výsledkově klopýtly, a tak chtěly o den později srovnat v play-down s Hurricanem krok. To se jim v první třetině poměrně dařilo, protože dvakrát získaly náskok o gól zásluhou Františka Vykopala a Martina Ležatky.

Západočeši mírnou ztrátu podruhé smazali zhruba v půlce utkání, nicméně Panthers jim záhy odskočili stejně jako v úvodní části. Ve 33. minutě tak drželo domácí mužstvo výhodu ve skóre 3:2. Ani tento moment ovšem hosty nezaskočil, naopak se vzepřeli a díky úspěšnému trestnému střílení Matyáše Velce a následné trefě Michala Klápy udělali otočku.

Po tomto nepříznivém vývoji z pohledu domácích se pokračovalo podobným stylem ve třetí třetině. Karlovy Vary potvrdily svůj lauf, když ještě odskočily na finálních 5:3, a radovaly se z vedení 2:0 v sérii druhého kola play-down. Aktuálně tak mají Otrokovice blíže přímému sestupu do druhé nejvyšší soutěže.

V první třetině jsme vedli a pak jsme si asi mysleli, že už to máme vyhrané. Potom úplně zmizela bojovnost a ty další třetiny podle toho vypadaly. Ve Varech musíme bojovat celý zápas,“ myslí si hráč Otrokovic Lukáš Kubíček.

Začátek zápasu jsme relativně chytili, snažili jsme se útočit, tlačit se do brány. Máme ale pořád problémy se zakončením. Potom jsme měli zápas relativně pod kontrolou, ale udělali jsme zase naše hloupé chyby. Nechali jsme se vyloučit a tam se ten zápas lámal. Reagovali jsme na to, měnili jsme sestavy, stahovali skóre, tlačili se hodně do brány… hráli jsme hodně aktivně, ale prostě se nám v poslední době nedaří ty góly dávat,“ posteskl si kouč domácích Karel Ševčík.

Série play-down se teď přesouvá na západ Čech, kde se Otrokovice utkají s domácím Hurricanem v sobotu 1. a v neděli 2. dubna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x