Otrokovické přístaviště si vysloužilo čestné uznání v soutěži Stavba roku

foto: Stavba roku Zlínského kraje
OTROKOVICE – Otrokovické přístaviště bodovalo v soutěži Stavba roku Zlínského kraje. Vysloužilo si čestné uznání v kategorii Realizace rozvojových projektů měst a obcí.

Zázemí parku u otrokovického přístaviště vznikalo ve dvou etapách. Nejdřív mezi stromy vyrostla odpočinková zóna, zpevnily se zdejší chodníčky a vznikla zde místa pro pasivní odpočinek.

Ve druhé etapě se v parku vybudovalo občerstvení spolu s pobočkou turistického informačního centra a veřejné toalety. Obě stavby tak doplnily odpočinkovou zónu.

Park u přístaviště nabízí návštěvníkům prostor pro relaxaci a zájemci se díky turistickému centru mohou dozvědět nejdůležitější informace o Otrokovicích a místním okolí, které protínají cyklotrasy podél Baťova kanálu.

„Otrokovické přístaviště je významným turistickým uzlem. Denně jím projdou či projedou stovky lidí, ať už na kolech, nebo pěšky. To, co přístavišti doposud chybělo, bylo kvalitní zázemí. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli prostor revitalizovat. Lidé tak od loňska mohou využívat nové důstojné místo pro zábavu, občerstvení i odpočinek na cestách. Od provedení revitalizace přístaviště se zde konala již řada kulturních akcí a na přítomných bylo znát, že se v prostoru cítí dobře. O to víc nás těší, že se nám nyní dostalo uznání i od odborné veřejnosti,“ uvedl otrokovický místostarosta Petr Ťopek, který ve čtvrtek převzal čestné uznání soutěže Stavba roku Zlínského kraje.

Cílem této soutěže je prezentace a zviditelnění kvalitních projektů v oblasti stavitelství ve Zlínském kraji a přiblížení nových staveb a jejich autorů širší veřejnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x