Otrokovické Štěrkoviště se chystá na duatlon

Otrokovické Štěrkoviště se zaplní duatlonisty už 26. června. foto: Tambik Zlín
OTROKOVICE – Na Štěrkovišti se připravuje první ročník soutěže v duatlonu. Na účastníky čeká paddleboarding, ale i přespolní běh.

Na otrokovickém Štěrkovišti se 26. června uskuteční první ročník závodů v duatlonu s příhodným názvem Voda země 2021. Celou akci pořádá Tambik Zlín spolu s Běhy Zlín a první závodníci na trať vyrazí už v 10.00 hodin.

A co vlastně závodníky čeká? Duatlon se skládá ze dvou disciplín. V první části budou muset účastníci klání pádlovat na paddleboardu (1 500 až 2 000 metrů dle kategorie). Následuje běh kolem Štěrkoviště, kdy duatlonisty čeká 4,5 kilometru po asfaltu a částečně i po polní pěšině.

Pokud ale nejste profesionální sportovec, bát se nemusíte. Nejde o žádné profesionální klání, disciplínu si tak může vyzkoušet každý. A pokud ne přímo závodně, tak aspoň pod dohledem zkušených trenérů z Tambik Zlín. Do závodu se navíc mohou přihlásit děti, rodiny, dvojice, i jednotlivci.

„Chceme, aby se lidé hlavně přišli pobavit. Nejde tolik o vítězství, i proto si každý účastník odnese medaili, na vítěze pak čekají ještě další věcné ceny od sponzorů,“ podotkla organizátorka Petra Vrágová.

Paddleboarding v Otrokovicích přímo vzkvétá. Důkazem je, že nejmladšímu milovníkovi pádlování jsou teprve tři roky a prkno si osedlala i pětasedmdesátiletá seniorka. Tak co, zkusíte to taky?

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x