Otrokovické koupaliště se návštěvníkům otevře v červnu. Vstupné zůstává stejné jako loni

Ilustrační foto
OTROKOVICE – Areál městského koupaliště v Otrokovicích se chystá na letní sezonu. Ta by měla začít s příchodem června, přesný termín se ale bude odvíjet od počasí. Dobrou zprávou pro návštěvníky jsou i ceny vstupného, které se oproti loňsku nemění – celodenní vstupné pro dospělého činí 100 korun, děti a senioři zaplatí o polovinu méně.

Otrokovická radnice se pro letošní sezonu rozhodla ceny vstupného nezvyšovat, a to i přesto, že náklady na provoz vzrostly.

Chceme, aby koupaliště bylo dostupné všem. Proto jsme se spolu s radními jednomyslně shodli, že vstupné zvyšovat nebudeme,“ uvedla starostka Otrokovic Hana Večerková.

Celodenní vstupné na městské koupaliště je i letos stanovené na 100 korun, pro děti a seniory na 50 korun. Kromě základního vstupného bude v nabídce několik variant zvýhodněného vstupného pro rodiny s dětmi. Zůstává také možnost využít zdarma sportovní zařízení v areálu, jako je stolní tenis, volejbal, trampolína, kuželky či streetball.

Loni městské koupaliště využilo 30 tisíc návštěvníků a jeho provoz vyšel přibližně na 2,8 milionu korun. Po odečtení všech příjmů musí radnice vynaložit přibližně 1,2 miliony korun, aby zajistila chod zařízení.

Provoz koupaliště nebyl nikdy výdělečný. Vzhledem k tomu, že jde o atraktivní a oblíbenou službu města, jsme připraveni ji i nadále dotovat. Snažíme se také areál udržovat a postupně modernizovat tak, aby nabízel návštěvníkům kvalitní služby a zázemí,“ pokračovala Večerková.

Milovníci vodních radovánek také letos využijí velký bazén se zónou pro plavce i prostorem pro hry dětí v místech s nižší hladinou vody, kam směřuje také široká skluzavka se dvěma drahami. Tou se koupaliště pyšní od roku 2021, kdy bylo kompletně přestavěno také brouzdaliště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x