Otrokovické Štěrkoviště zítra zahájí rekreační sezónu. Základní celodenní vstupné vyjde na 60 korun

Ilustrační foto
OTROKOVICE – Už zítra bude oficiálně zahájena rekreační sezóna na otrokovickém Štěrkovišti. Oblíbená plocha, kam denně zamíří stovky vodomilů, nabídne upravené pláže, dřevěná odpočinková i plovoucí mola, několik hřišť i pestrou nabídku občerstvení. V provozu bude také tobogán a dětské brouzdaliště.

Před sezónou probíhala pravidelná údržba zeleně i pláží. Kromě sekání trávy a prořezu stromů se pracovníci městské společnosti TEHOS soustředili na dřevěná mola, která opatřili ochranným nátěrem. Novinkou, kterou uvítají zejména menší děti, je dosypání písku na plážích i v místech, kde dříve byly pouze kamínky.

Opravili jsme také dojezdový bazének u tobogánu a v dětských brouzdalištích instalovali chrliče vody. Ve spolupráci s provozovatelem loni otevřeného nového občerstvení byly instalovány dvě mobilní převlékárny, které doplnily dvě stávající,“ vyjmenoval novinky jednatel společnosti TEHOS Tomáš Morys.

Areál nabízí také rozlehlé dětské hřiště, stolní tenis i prostor pro streetball a plážový volejbal. K dispozici je také půjčovna paddleboardů, šlapadel a oblíbený minigolf. Tobogán i brouzdaliště jsou v provozu, když se vybírá vstupné, tedy každý den za příznivého počasí v době od 9:00 do 17:30 hodin.

U vstupu do areálu v blízkosti tobogánu je instalována nová buňka pro výběr vstupného a zázemí pro správce. Ta přinese kromě vizuálního zlepšení také vyšší komfort při placení. Nově by se mělo dát platit kartou. „Na zprovoznění platebního terminálu intenzivně pracujeme tak, aby vše v sezónu fungovalo,“ ujistil Tomáš Morys s tím, že první dny sezóny bude probíhat zkušební provoz.

Štěrkoviště láká čím dál více návštěvníků. V loňském roce se vybíralo vstupné v 45 dnech a během těchto dní provozu navštívilo areál přes 32 tisíc osob. Proto je třeba v maximální možné míře využívat dopravu po vlastní ose nebo autobusy MHD a v případě jízdy autem dbát na správné parkování.

S ohledem na omezené kapacity pro parkování návštěvníkům doporučujeme pro cestu na Štěrkoviště využít služeb městské hromadné dopravy. Cyklisté mohou využít cyklostezku, která vede až k vodní ploše. Pokud někdo přesto přijede vozidlem, jsou k dispozici parkovací místa na severní straně podél silnice III. třídy, a omezeně z východní strany vodní plochy za plážovým volejbalem. Ze západní strany pak u točny autobusů. Lidé mohou využít také okolí Střední průmyslové školy a přilehlé sportovní haly nebo blízkého parkoviště u atletického stadionu,“ zdůraznil Tomáš Morys.

Celodenní vstupné pro dospělého vyjde letos na 60 korun, děti od 6 do 15 let, ZTP a senioři nad 65 zaplatí za celý den 40 korun. Děti do 5 let mají vstup zdarma.