Otrokovické technické služby jsou připraveny i na pořádné zimní počasí

Foto: televize TVS
OTROKOVICE - Ve skladu posypových materiálů mají Technické služby Otrokovice k dispozici celkem 300 tun posypového písku a 100 tun soli. Na pořádnou zimu jsou zde tedy více než připraveni.

Teploty kolem bodu mrazu dávají otrokovickým technickým službám jasný signál, že mají být se zimní technikou v pohotovosti, aby udržely chodníky schůdné a silnice sjízdné. Sklad posypového materiálu je už dávno naplněn a na zimní sezónu připraven stejně jako pracovníci.


„Tomu předchází příprava. V prvé řadě musí být schválen plán zimní údržby, který schvaluje rada města. V plánu je napsáno, kolik komunikací se udržuje a v jakém termínu. Komunikace jsou rozděleny do tří tříd údržby – v prvním pořadí se musí údržba zvládnout do 4 hodin, ve druhém do 8 hodin a ve třetím, kam spadají komunikace nejméně důležité, do 48 hodin,“ uvedl ředitel Technických služeb Otrokovice Vladimír Plšek.

Technické služby udržují přibližně 51 kilometrů silnic a 50 kilometrů chodníků a cyklostezek. K tomu je potřeba také dostatečné množství techniky.

Pro údržbu chodníků máme připraveny čtyři speciální komunální mechanizmy, jde o upravené sekačky, které se v zimním období přestaví na stroje pro údržbu chodníků. Na údržbu silnic máme k dispozici velký silniční sypač a několik traktorů,“ vyjmenoval Plšek.

Pohotovost drží pracovníci technických služeb od listopadu do února, jedná se o dvě skupiny po sedmi lidech včetně dispečera. O tom, že je letos na zimu vše připraveno, svědčí i sklad posypových materiálů, kde je k dispozici 300 tun písku na chodníky a 100 tun soli na údržbu silnic.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x