Otrokovický hřbitov se dočká vylepšení

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE - Přibližně tři měsíce bude trvat rekonstrukce centrální plochy kvítkovického hřbitova v Otrokovicích v prostoru mezi hlavní branou a smuteční síní. Úpravy budou hrazeny z městského rozpočtu a radnici vyjdou přibližně na 2,3 milionu korun, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Pastuszková.

Jedná se o úpravu plochy hřbitova mezi hlavní branou a smuteční síní, která je z obou bočních stran vymezena hroby. Plocha je v současné době členěna středovým travnatým pásem na dva asfaltové chodníky.

„Toto uspořádání bude zachováno. Stávající asfaltový povrch bude odstraněn a nahrazen betonovou dlažbou, která je již použita v nově předlážděných bočních chodnících hřbitova. Středový travnatý pás bude zaměněn za pás se štěrkovým trvalkovým záhonem, který bude rytmizován vloženými betonovými lichoběžníkovými segmenty,“ popsala plánované práce Alena Lacigová z odboru rozvoje města. Doplnila, že stávající osvětlení bude odstraněno a nahrazeno novým. V návaznosti na betonové segmenty budou umístěny na okraj trvalkového záhonu také lavičky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x