Otrokovický Samaritán lidem poradí, jak v době pandemie řešit odklad hypoték a dalších závazků

OTROKOVICE - Současný nouzový stav s sebou přináší u mnoha lidí ztrátu příjmů, často jsou tito lidé zatíženi závazky, většinou ve formě hypoték. Pracovníci Dluhového poradenství Samaritán v Otrokovicích jsou připraveni lidem pomoci, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

„Opakovaně se setkáváme s tím, že se na nás obracejí lidé, kteří neví, co dál. Nemohou z různých důvodů pracovat, mají snížené příjmy. Mají ovšem hypotéky a obávají se, že pokud nestihnou zaplatit splátky, přijdou o bydlení. Také si nejsou jisti, zda mohou skutečně požádat o odložení splátek a jak toto odložení funguje. Setkáváme se i s tím, že mají obavu, zda se nedostanou do některého z registru dlužníků,“ uvedla Jitka Švajdová, sociální pracovnice služby.

Na otrokovickou dluhovou poradnu se obracejí také osoby samostatně výdělečně činné, zejména drobní podnikatelé, kteří přišli o zakázky, ale musejí platit nájmy, energie, další závazky.

„Při řešení hypotečních úvěrů jsme ochotni poskytnout informace, jak situaci řešit. Lidé nás mohou kontaktovat ve Zlíně na telefonním čísle 734 435 003, mail dlpzlin@charit:a.otrokovice.cz a v Otrokovicích na telefonním čísle 734 435 004, dlpotrokovice@charita.otrokovice.cz, “ dodala Švajdová s tím, že vzhledem ke stávající pandemické situaci prosí pracovníci o telefonické nebo mailové kontaktování.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x