Otrokovičtí strážníci mají nové pracoviště

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE – Městská policie Otrokovice má nové prostory, které vznikly přestavbou radniční restaurace. Městská policie je plánovaná pro 22 strážníků a nyní hledá kolegy do týmu, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Pastuszková.

Nová služebna se stejně jako ta předchozí nachází v jedné z budov Městského úřadu Otrokovice.

“V roce 1991, kdy vznikaly městské policie, jsme začínali v objektu nynější hospůdky na Štěrkáči U Zvona, kde jsme měli služebnu do roku 1993. Následně jsme se přestěhovali do budovy, kde se nyní nachází stavební úřad. Tam jsme sídlili do roku 1998. Poté už jsme se přestěhovali do budovy městského úřadu číslo 2, kde jsme zůstali doposud,“ vzpomněl na stěhování strážníků velitel městské policie Tomáš Gromus, který funkci zastává od roku 1999.

Při rekonstrukci nových prostor vznikly čtyři kanceláře pro strážníky hlídkové služby a dvě kanceláře pro velitele a jeho zástupce. „Dále byly vybudovány šatny, sociální zařízení, kuchyňky, operační středisko stálé služby, přestupková místnost, kancelář krizového řízení, kancelář telefonistek, zasedací místnost, skladový prostor a serverovna,“ vyjmenovala Pastuszková.

Podle Gromuse se situace zlepšila. „Oproti původní služebně máme důstojné prostory pro přijímání občanů, které samozřejmě splňují požadavky na GDPR,“ pochvaluje si velitel.

V suterénu vznikla tělocvična pro výcvik sebeobrany strážníků, šatny pro muže i ženy, sociální zařízení, sklad a strojovna vzduchotechniky. V rámci přesunu byly nově nainstalovány slaboproudé rozvody, a to elektrická zabezpečovací signalizace, elektrická kontrola vstupů, kamerový systém, kabelová televize, domovní telefon, městský kamerový a dohlížecí systém, radiokomunikace a strukturovaná kabeláž.

Městská policie Otrokovice je plánována pro 22 strážníků. V současné době hledá nové kolegy na doplnění týmu. Jsou vypsána výběrová řízení na dva strážníky. „Těší mě, že se přesun služebny podařil vedení města prosadit. Nové prostory a technické zázemí totiž nyní plně odpovídají současným standardům,a troufám si říct, že nová služebna patří k nejmodernějším ve Zlínském kraji,“ uzavřel Gromus.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x