Otrokovičtí veslaři zahájí závodní sezonu

Foto: MěU Otrokovice
OTROKOVICE - Jedny z prvních sportovních událostí v letošním roce bude v Otrokovicích pořádat TJ Jiskra Otrokovice, oddíl veslování. V sobotu 6. června se uskuteční Otrokovické sprinty a 13. června Testování reprezentace na dlouhé trati, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Stehlíková.

Záštitu nad oběma akcemi převzala starostka města Hana Večerková.

„Otrokovické sprinty budou prvním veslařským závodem letošní sezony. Jedná se o Mistrovství Moravy ve sprintu, kterého se zúčastní téměř 200 závodníků nejen z Moravy, ale i Slovenska, kteří budou bojovat o mistrovské tituly,“ řekl Jakub Atarsia, ředitel závodu. Závod se uskuteční v sobotu 6. června od 10.00 do 17.00 hodin v Rekreační oblasti Štěrkoviště. Tento den budou omezené možnosti pro veřejnost k využívání vodní plochy Štěrkoviště.

O týden později se na řece Moravě v úseku Otrokovice – Napajedla, Pahrbek bude konat testování dorosteneckých a juniorských reprezentantů České republiky na trati 6 km. „Testování reprezentace na dlouhé trati se uskuteční v sobotu 13. června od 10.00 do 16.00 hodin. Tato akce bude pro veslaře prvním velkým závodem v letošní sezoně, na jehož základě budou zváni závodníci na další reprezentační srazy. Současně se jedná i o test na Mistrovství České republiky, které se bude konat v příštím roce na stejné trati,“ přiblížil Atarsia.

„Rád bych poděkoval za vstřícnost Domu dětí a mládeže Sluníčko a TEHOSu, že nám umožnili uspořádat závody v Rekreační oblasti Štěrkoviště ve velmi krátkém termínu a vyšli nám vstříc v dalších v organizačních záležitostech,“ vyjádřil díky závěrem ředitel závodu.

Obě sportovní akce se uskuteční za dodržování aktuálně stanovených hygienických nařízení v souvislosti s výskytem COVID-19.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x