Otrokovjané rozhodli o přestavbě hřiště a nové relax zóně

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE – Mezi projekty POHNI městem se objevili dva vítězové. Sami obyvatelé města hlasováním rozhodli o přestavbě asfaltového hřiště v lokalitě Horní Střed a postavení relax zóny u Centra volného času na Baťově. Město oba vítězné projekty realizuje v příštím roce.

V průběhu září mohli Otrokovjané hlasovat pro některý ze čtrnácti navržených projektů v rámci participativního rozpočtu POHNI městem. Celkem 3 258 hlasů rozhodlo o dvou vítězích – přestavbě hřiště v lokalitě Horní Střed a relax zóně u Centra volného času na Baťově.

„Těší nás zájem veřejnosti o možnost podílet se na utváření podoby města. Lidé mají často jiné představy o řešení veřejného prostoru a díky tomuto projektu si mohou prosadit svou. Letošní ročník je třetím v pořadí, a i na počtu hlasujících je vidět, že se stále více dostává do povědomí veřejnosti. Zájem byl dvojnásobný. ‚POHNI městem‘ bude pokračovat i v příštím roce, a tak již nyní mohou lidé při procházkách městem přemýšlet, co by kde doplnili. Výzva k podávání návrhu bude opět vyhlášena v dubnu,“ uvedla starostka města Hana Večerková.    

Teď už ale k samotným projektům. V lokalitě Horní Střed stojí hřiště, které je kvůli svému špatnému stavu velmi málo používané. V plánu je tak jeho demolice s tím, že by na původním místě měl vzniknout minipark s dlážděnými chodníky a odpočinkovou plochou. Město na místě vysází taky stromy, keře a trávu.

Další vítěz hlasování – relax zóna – by měla posloužit jako místo, kde budou moci děti trávit čas při čekání na kroužky v Centru volného času. Zóna bude lidem zpřístupněná v rámci otevírací doby střediska, tedy od 8.30 do 18.00 hodin. Uvažuje se ale taky nad variantou, kdy by se v rámci nového oplocení umístila branka mezi tuto plochu a sousední hřiště u ZŠ Mánesova. Odpočinkovou zónu by tak mohli používat i sportovci z vedlejšího hřiště, případně děti z příměstských táborů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x