Baťova nemocnice se plní pacienty s respiračním onemocněním. Nemocní už leží i na traumatologii

Ilustrační foto
ZLÍN – I když by si to jistě všichni přáli, respirační onemocnění ve Zlíně zatím na ústupu nejsou, spíše naopak. V Krajské nemocnici Tomáše Bati už museli pro pacienty s respiračními chorobami dokonce uvolnit lůžka i na traumatologii.

V současné chvíli jsou v krajské nemocnici ve Zlíně s respiračními chorobami hospitalizovány desítky lidí. „Kvůli vyššímu počtu těchto pacientů máme plná lůžka na interním, kardiologickém a plicním oddělení, rovněž na LDN. Museli jsme proto pro tyto pacienty uvolnit také lůžka na traumatologii,“ sdělila tisková mluvčí Baťovy nemocnice Danuše Lipovská.

Pokud se situace nezlepší, bude vedení nemocnice zvažovat také možnosti dalších lůžek na dalších odděleních. „Převážně se jedná o seniory, část z nich potřebuje podporu kyslíkem,“ přiblížila tisková mluvčí.

Z řad malých dětí je s chřipkou nebo RS viry aktuálně hospitalizováno celkem osm dětí, z toho dvě jsou umístěny na JIP. „Stále převažují kojenci a batolata,“ upřesnila Lipovská.

Podle tiskové mluvčí je léků proti horečce pro děti v nemocniční lékárně momentálně dostatek. Chybí ale některá širokospektrá antibiotika pro dospělé, jako je augmentin či zinad. „Podle informací našich lékárníků jde o kombinaci výpadku ve výrobě a velkého množství infekcí,“ vysvětlila Danuše Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x