Palec dolů, hokejisté zarmoutili i provozovatele hospůdek a barů

Foto: zlin.cz
ZLÍNSKO - Kdepak, tohle se českým hokejistům nepovedlo. Až na čestné výjimky zanechali v Lotyšsku, ale hlavně ve Finsku matný dojem. A protože jejich výsledky v play-off bojích světového šampionátu jsou měřítkem zájmu i v hospodách, tak tedy pořádně zarmoutili jejich provozovatele.

„Už ten začátek souboje s Američany nebyl vůbec příznivý, ve čtvrt na čtyři odpoledne jsou naši štamgasti ještě v práci. No a protože jsme zaslouženě prohráli, tak se dá čekat mizivý zájem ze strany fanoušků hokeje i o víkendu, bohužel, to je realita,“ posteskla si v luhačovickém baru Amerika fešná barmanka Katka Golecká s palcem dolů.

„Na rozdíl od loňska nemůžeme o víkendu čekat velký zájem, boje mezi Lotyši, Kanadou, Němci a Američany prostě tahákem být nemůžou. Loni hráli naši semifinále a pak vítězný zápas o třetí místo, to bylo daleko lepší nastavení srdcí fanoušků,“ má jasno Petr Šenkeřík, který provozuje další hokejovou štaci ve Zlíně, známou Canada Pub restauraci v centru města.

Podobná je situace všude jinde.

„Já se na hokej o víkendu podívat zajdu, ale to už opravdu jen ze zájmu, dám jedno dvě pivka a budu trochu nostalgický, našim hokejistům zřejmě ujíždí vlak. My jsme v osobáku a jiné týmy v expresu. Stačí se podívat, jak se mění síly, kdo hraje čtvrtfinále a kde jsme my. Logicky platí, že je zájem menší a menší, letos to tedy rozhodně žádné velké tržby u obrazovek spojené s národním nadšením nebyly,“ klepe hřebíček na hlavičku fanoušek Petr Orel ze Zlína.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x