Památník Tomáše Bati otevře o měsíc dřív a oslaví narozeniny svého jmenovce

foto: Jan Salač, Památník T. Bati
ZLÍN – Památník Tomáše Bati letos otevře netradičně o měsíc dřív. První návštěvníky tak očekává už 2. dubna. O den později potom oslaví narozeniny svého slavného jmenovce a nabídne všem příchozím prohlídku zdarma.

Zlínský Památník Tomáše Bati letos otevře s měsíčním předstihem. Návštěvníci se tak mohou těšit na první prohlídky už v úterý 2. dubna.

„Památník jsme vrátili rozsáhlou obnovou na mapu turistických atraktivit v roce 2019. V průběhu uplynulých čtyř sezon do něj zavítalo přes čtyřicet osm tisíc příchozích. Věřím, že svojí mimořádnou architekturou tato kulturní památka osloví i další publikum, kterému rozšířením hlavní sezony vytváříme k návštěvě ještě komfortnější prostor,“ vysvětluje dřívější otevření náměstkyně primátora Martina Hladíková.

Ideálním časem k návštěvě může být hned středa 3. dubna. Na tento den totiž spadají narozeniny Tomáše Bati. „U příležitosti výročí nabídneme návštěvníkům komentované prohlídky s bezplatným vstupem. Probíhat budou klasicky, tedy od 10 do 17 hodin se začátkem vždy v celou hodinu tak, jako je tomu při běžném provozu,“ uvedla vedoucí památníku Magdaléna Hladká.

Jelikož se podle Hladké čeká větší nápor návštěvníků, doporučuje udělat si na prohlídku rezervaci přes webové stránky. Před samotnou návštěvou je potom důležité vyzvednout si v Infopointu památníku volnou vstupenku.

Podobných akcí, jako je oslava narozenin Tomáše Bati, je letos na programu víc. Ti, které láká návštěva místa věnovaného odkazu slavného Zlíňana, se mohou těšit na Galerijní a muzejní noc, Den architektury nebo Dny evropského dědictví, jejichž součástí bude zlínský památník poprvé.

Samozřejmě i běžné prohlídky mají co nabídnout. „Aktuálně dokončujeme aktualizaci prohlídkového okruhu, který obohacujeme o nové informace a obrazové materiály. Začínáme také s postupnou obměnou propagačních předmětů a tiskovin, které si od nás turisté mohou odnést,“ říká Hladká.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x