Památník Tomáše Bati rozzáří barvy trikolóry

foto: Jsf Abb, Památník T. Bati
ZLÍN – Počtvrté v historii se zlínský Památník Tomáše Bati zahalí do českých národních barev. Připomene si tak Den boje za svobodu a demokracii. V ten samý moment se taky rozezní píseň Modlitba pro Martu, symbol sametové revoluce.

V pátek 17. listopadu, tedy v Den boje za svobodu a demokracii, se Památník Tomáše Bati rozzáří barvami české trikolóry. Zapojí se tak do celorepublikové iniciativy organizované Festivalem svobody. V moment rozsvícení se zároveň rozezní památná píseň Modlitba pro Martu, která je symbolem sametové revoluce.

Památník Tomáše Bati je ikonou Zlína stejně jako trikolóra znakem České republiky. Spojením těchto dvou symbolů dáváme najevo, že ve Zlíně vnímáme důležitost svobody a demokracie, a to zejména v dnešní době, která ukazuje, že svoboda ani demokracie nejsou samozřejmostí,“ uvádí Martina Hladíková, náměstkyně primátora.

Památník se ve spolupráci se zlínským fotografem a výtvarníkem Josefem Řezníčkem, známým pod pseudonymem Jsf Abb, rozsvítí českými barvami symbolicky v 17.11 hodin. A pokud bude příznivé počasí, bude nad Zlínem svítit až do 22.00 hodin. Nejen fotografové tak budou moci zachytit budovu v netypické podobě.

Kromě večerního svícení nabízíme 17. listopadu také standardní komentované prohlídky Památníku, které začínají vždy v celou hodinu, a to v čase od 10 do 15 hodin včetně,“ doplňuje Magdaléna Hladká, vedoucí Památníku.

Hladká taky dodává, že Památník, který se pyšní věrnou maketou letounu Junkers F13 a od letoška taky kapesními hodinkami Tomáše Bati, je pro veřejnost v období od listopadu do března otevřen vždy v pátek, sobotu a neděli.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x