Pánové, jde se na věc. Slovácko míří z karantény na hřiště

Ilustrační foto (Foto: 1.FC Slovácko)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V běžném fotbalovém životě uteče čtrnáct dní rychle, ale v nucené karanténě, ve které se kvůli výskytu covidu ocitli fotbalisté Slovácka, je všechno jinak.

Na hřiště nesměli ani náhodou. Fotbalisté, kteří jsou zvyklí žít nejen doma, ale hlavně na pracovišti, tedy na tréninku a především v zápasech, to lehké neměli. A ne všichni měli lehký průběh nemoci. Ostatně to bude stěžejním tématem srazu, který se na Městském stadionu Miroslava Valenty koná po dvoutýdenní pauze ve středu dopoledne.

„Měl jsem určitě výhodu, že jsem mohl potrénovat alespoň doma v posilovně a na běžícím pásu, ale stejně si myslím, že návrat pro nikoho z nás snadný nebude,“ mluví jasnou řečí jeden z nejzkušenějších Michal Kadlec.

Jeden z trenérů Josef Mucha strávil celý čas doma v Olomouci, až teď se mu vrátila manželka, která pobyla mimo domov s dcerou, úspěšnou tenistkou.

„Jsem opravdu rád, že tohle období končí, nebylo oč stát,“ pravil Mucha.

Slovácko zatím ne vlastní vinou kleslo ze třetího na páté místo. Muselo odložit hned dva zápasy s Pardubicemi a olomouckou Sigmou. Obě měli Svědíkovi svěřenci odehrát na hřištích soupeřů. A tak je po návratu do ligového pelotonu čeká zase zápas doma. V neděli ve 14 hodin změří síly s ostravským Baníkem.

Pak následuje reprezentační přestávka, ale v týdnu pohár v Mladé Boleslavi. A možná i jednání o tom, kdy dohrát dvě utkání, které zatím smázl nepřítel číslo jedna zvaný koronavirus.

Zajímavý je pohled na složení mladé reprezentace do 21 let, která jede k první fází EURA do Slovinska. V nominaci je záložník Slovácka Michal Kohút, ale mezi trojicí brankářů dva hoši, kteří to v Uherském Hradišti moc dobře znají – Matěj Kovář a Matouš Trmal.