Panteři budou hrát v Karlových Varech o všechno, v sázce je setrvání v superlize

Otrokovičtí florbalisté (modré dresy) bojují o superligovou záchranu s Karlovými Vary. Foto: Panthers Otrokovice
OTROKOVICE - Bezprostřední hrozbu sestupu ze Superligy budou o víkendu na západě Čech odvracet otrokovičtí florbalisté, kteří do Karlových Varů míří za nepříznivého stavu 0:2 na zápasy. Panteři pro udržení naděje potřebují v lázeňském městě vyhrát alespoň jeden duel, aby sérii ještě vrátili ve středu do Otrokovic. V opačném případě po dvanácti letech opustí nejvyšší soutěž.

Větší motivaci už snad člověk nemůže mít,“ uvědomuje si obránce Moravanů Jiří Halama.

Hraje se na čtyři vítězné zápasy, takže pokud chceme hrát baráž, je před námi stejný úkol jako před celou sérií – vyhrát čtyři zápasy. Vedení 2:0 v sérii nic neznamená. Vary jsou v půlce cesty, my na začátku. Šance na vítězství je, dokud soupeř nevyhraje čtvrtý zápas,“ připomíná bek.

Zatímco v základní části Panteři nad nováčkem Superligy zvládli oba vzájemné zápasy, v play-down oba důležité souboje doma prohráli. Přitom v obou zápasech vedli, ale o náskok pokaždé přišli a palubovku opouštěli se svěšenými hlavami.

Karlovy Vary drží skvělý brankář Váradi, který měl ve druhém střetnutí vysokou úspěšnost zákroků 86 %. „Upřímně, asi nikdo z nás si nepřipouštěl, že bychom po domácích zápasech prohrávali 0:2,“ říká Halama.

Západočeši jsou zatím stoprocentní v početních výhodách, když využili obě dvě. Zároveň jsou disciplinovaní a nabídli soupeři jenom jednu přesilovku. Ve druhém zápase rozhodovala i trestná střílení. Zatímco Vykopal svůj nájezd za stavu 2:1 neproměnil, Velc z něj srovnal na 3:3.

Soupeř má dobré brejky, které umí neúprosně trestat, přesilovku mají také silnou. Musíme se snažit je do těchto situací nepouštět zbytečnými ztrátami či vyloučením,“ uvedl Halama.

Maličkosti budou rozhodovat i na západě Čech. „Důležité bude dobře vstoupit do sobotního utkání, užít si tu dalekou cestu, dát na Melikaně banánek v čokoládě a pak už jen vypnout a soustředit se na zápas,“ líčí s úsměvem Halama. „V něm se tlačit do brány, plně se koncentrovat po celý zápas, nenechat se rozhodit výroky sudích. Pokud tam každý z nás nechá maximum, věřím, že zvládneme vrátit sérii na Štěrk,“ dodává odhodlaně.

Série play-down pokračuje o víkendu dvěma venkovními zápasy. Sobotní utkání začíná v 19 hodin, nedělní v 15.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x