Panteři doma opět zkolabovali, po Lípě ztratili vyhraný zápas i s Vinohrady

Otrokovičtí florbalisté nezvládli ani čtvrteční sváteční zápas s Královskými Vinohrady. Foto: Navláčil Panthers Otrokovice
OTROKOVICE - Dva a půl týdne poté, co doma promrhali v zápase s Českou Lípou čtyřbrankový náskok, ztratili otrokovičtí florbalisté ve své hale další vyhraný duel. Nad Královskými Vinohrady vedli tři a půl minuty před koncem 8:6, nakonec ale padli 8:9 a soupeři tak přenechali desáté místo v tabulce. Panteři natáhli sérii domácích utkání bez superligového vítězství už na 23, naposledy před svými fanoušky porazili 6. prosince 2019 právě Vinohrady.

Hráli jsme fakt špatně. V naší hře byla spousta ztrát, individuálních chyb, námazů a zbytečných faulů. Bohužel nejsme schopní plnit taktické úkoly, které umíme a které jsme si řekli. Podali jsme opravdu hodně špatný výkon. Máme na čem pracovat,“ uvedl zklamaný otrokovický kouč Karel Ševčík.

Přestřelku rozhodl dvacet sekund před koncem hostující Viktor Kopecký, jenž se na Štěrkovišti blýskl neuvěřitelnými šesti brankami, k nimž přidal další dvě asistence.

Jsme spokojení. Pro nás to byl velmi důležitý zápas, který jsme chtěli zvládnout za tři body, abychom se v tabulce dostali do dobré pozice, protože dolní polovina je poměrně vyrovnaná. Domácí byli herně asi lepší, zasloužili si bodovat, asi i vyhrát, ale zvládli jsme přesilovkové situace, hru šest na čtyři a ke konci jsme využili chybu, kterou nám soupeř nabídl,“ hodnotil duel jeho hrdina.

Panteři začali sváteční střetnutí ospale a hosté je za to potrestali dvěma góly. Na přelomu úvodní a prostřední třetiny ale skóre čtyřmi zásahy dokonale otočili, trefili se Červenka, Gašparík, Vykopal v přesilovce a Sovják s pomocí tečujícího obránce.


Hosté se vrátili do hry v přesilovkách, ve kterých dvakrát potrestali faul Štourače. Za stavu 6:3 se přitom zdálo, že Panteři mají zápas ve své moci. Jenže ještě před druhou pauzou Pražané snížili na rozdíl gólu a ve 46. minutě to bylo 6:6.


Ležatka po akci Sovjáka a Nehily ránou na bližší tyč zajistil Panterům znovu vedení o dva góly. Pět minut před koncem hosté zariskovali hrou bez brankáře a s pomocí přísného vyloučení Sovjáka dostali výhodu dvou hráčů, kterou bleskově využil Kopecký. Stejný hráč pak rychle srovnal a v čase 59:40 dokonal otrokovickou zkázu svým šestým gólem v zápase, kterým potrestal kiks Petříka v rozehrávce. 


Další utkání odehraje otrokovické mužstvo v neděli v Praze proti Střešovicím.

Livesport Superliga, 11. kolo

Navláčil Panthers Otrokovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 8:9 (1:2, 5:3, 2:4)

Branky a nahrávky: 16. Červenka (Nehila), 22. Gašparík (Grich), 24. Vykopal (Petřík), 26. Sovják (M. Ležatka), 33. Nehila (Hrabal), 34. Gašparík (M. Ležatka), 49. M. Ležatka (Sovják), 51. Nehila (Halama) – 11. V. Klápa (V. Kopecký), 14. V. Kopecký (Pergler), 30. Fiala (V. Kopecký), 35. V. Kopecký (Pergler), 39. V. Kopecký (Gregor), 46. Fiala (Z. Stuchlík), 57. V. Kopecký (Z. Stuchlík), 58. V. Kopecký (V. Klápa), 60. V. Kopecký (Pergler). Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:3. Diváci: 231. Střely na branku: 26:17.

Otrokovice: Kohút (Steiger) – Gašparík, Kelemen, D. Ležatka, Jurčík, Halama, Maťcha – Červenka, Sovják, Hrabal, Nehila, M. Ležatka, Kvapil, Máček, Šťourač, Vykopal, Krčma, Petřík, Grich.

Královské Vinohrady: Musil (Šantora) – D. Ježek, Gold, Fiala, Čuda, O. Stuchlík, Máca – V. Kopecký, Šolaja, Pinkas, Gregor, Horák, P. Hájek, Z. Stuchlík, Paštika, Pergler, V. Klápa, Procházka.

Další výsledky 11. kola: Hattrick Brno – Střešovice 2:5 (0:2, 2:1, 0:2), Pardubice – Chodov 2:13 (0:4, 1:6, 1:3), Česká Lípa – Black Angels 7:9 (0:2, 4:4, 3:3), FbŠ Bohemians – Liberec 4:8 (1:1, 2:3, 1:4), Vítkovice – Ostrava 6:7 (2:3, 1:2, 3:2), Mladá Boleslav – Sparta Praha 7:2 (0:2, 4:0, 3:0).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x