Panteři při florbalové benefici pro ukrajinské uprchlíky vybrali 39 tisíc korun

Otrokovičtí florbalisté při florbalové benefici pro ukrajinské uprchlíky vybrali 39 tisíc korun. Foto: Panthers Otrokovice
OTROKOVICE – Téměř čtyřicet tisíc korun vyneslo benefiční utkání florbalových Panterů na podporu pro ukrajinské uprchlíky. Současný superligový tým se na konci března v charitativním zápase střetl s výběrem klubových legend doplněným o bývalé hráče Pešata s Gálem.

Parádní duel, který skončil v základní hrací době podle očekávání nerozhodně 10:10, musely rozhodnout až dovednostní disciplíny, ve kterých byly o gól šťastnější legendy v čele s florbalovými klany Nagyů, Ťopků, Krkošků nebo Večeřů.

Bylo to spontánní rozhodnutí. Chtěli jsme pomoct alespoň takhle maminkám s dětmi, které utekly před ruskou okupací Ukrajiny,“ uvedl člen vedení klubu a organizátor charitativního zápasu Tomáš Ťopek.

Podstatnější než samotný výsledek ale byla částka, kterou tři stovky diváků v hale na Štěrkovišti a účastníci zápasu mezi sebou vybrali prostřednictvím vstupného, nákupu ve fanshopu a dalších dobrovolných příspěvků.

Sumu ve výši 38 780 korun pak klub předal sedmi ukrajinským rodinám, které musely nedobrovolně opustit své domovy a dočasný azyl našly v Domě dětí a mládeže Sluníčko na Štěrkovišti.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x