Panteři udrželi elitní lajnu, pokračuje i Sovják. Sourozenci Ležatkovi si dávají pauzu

Florbalisté Otrokovic udrželi elitní formaci. Foto: Panthers Otrokovice
OTROKOVICE - Udrželi elitní lajnu, dál budou spoléhat na tradiční opory. Florbalisté prvoligových Otrokovic se před nadcházející sezonou domluvili na spolupráci nejen s kapitánem Ladislavem Gálem, ale i jeho parťáky z útoku Vlastimilem Červenkou a Františkem Vykopalem.

O Frantu měli samozřejmě zájem i jiné týmy. Je důležité, že jsme udrželi celou lajnu pohromadě, nejenže nás výsledkově táhnou, ale rostou vedle nich naši mladí hráči,“ upozorňuje šéf Panterů Karel Ťopek.

V Otrokovicích pokračuje také nejzkušenější obránce Tomáš Sovják. „Bylo to jednoduché, sám chtěl. Zájem byl oboustranný. Byla to otázka jednoho rozhovoru,“ tvrdí na klubovém webu Ťopek.

Změny naopak dozná druhá řada, florbalovou pauzu si vybírají dvojčata Martin a David Ležatkovi.

Oba patřili do užšího základu. Nabídku od nás dostali, ale chápu, že studují na vysoké škole a zatím si berou přestávku. Dveře mají otevřené. Je to oslabení, ale zase velká výzva pro ostatní hráče,“ míní Ťopek.

Trenér Lukáš Petřík testuje čtyři (staro)nové hráče, prostor v letní přípravě dostanou další mladí odchovanci.

Po odchodu brankářské jedničky Adama Kohúta do superligových Vítkovic bude mít mužstvo rovnocennou gólmanskou dvojici. Jedním z brankářů je Alexandr Pujin, další dva gólmany klub zkouší.

Panteři se po konci v semifinále chystají na další prvoligový ročník. Kromě nabírání kondice trénují také v hale. Ještě před startem nové sezony absolvují stejně jako loni vrcholovou část Českého poháru se třemi zápasy ve skupině.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x