Pantery po sestupu ze Superligy povede bývalý útočník Petřík. Hráči musí dřít a žít florbalem, říká předseda klubu

Otrokovické florbalisty nově povede bývalý útočník Lukáš Petřík. Foto: Panthers Otrokovice
OTROKOVICE – Florbalisté Otrokovic mají nového trenéra. Tým po sestupu ze Superligy převzal dlouholetý útočník Lukáš Petřík. Právě pod jeho vedením odstartovali Panteři přípravu na novou sezonu, kterou po dvanácti letech v nejvyšší soutěži odehrají v první lize.

Petřík, který před loňskou sezonou uzavřel hráčskou kariéru, ve funkci hlavního kouče nahradil Karla Ševčíka. Volba nového trenéra prý byla jednoznačná.

Lukáš je zkušený a respektovaný hráč, legenda klubu. Nikdy se netajil tím, že chce jednou trénovat. Celý klub mu bude nápomocen při stavbě a doplňování kádru a vytvoření nového realizačního týmu,“ ujišťuje předseda oddílu Karel Ťopek.

Panteři po sestupu budují nové mužstvo za pochodu. V Otrokovicích už nebudou pokračovat Grlický, Nehila, Hrabal, Minich ani Halama. Nad dalšími hráči se vznáší otazník.

U studentů dobíhají maturity a přihlášky na vysoké školy. U starších kluků vždy záleží na více okolnostech, ať už je to civilní zaměstnání, rodina nebo samotná ochota obětovat volný čas florbalu,“ vysvětluje Ťopek.

Ten chce sestavit kvalitní a vyvážený tým, který bude společně dřít a žít florbalem nejen na hřišti. „Pak může mít nejvyšší ambice. To je hlavní úkol pro nového trenéra,“ říká jasně.

Při doplnění kádru chtějí Panteři čerpat hlavně z blízkého okolí. „Chceme dát příležitost domácím hráčům, kteří mají vztah k regionu. Věřím, že se s kluby z okolí domluvíme na hráčských přesunech, střídavých startech a podobně. Zmiňovali jsme to několikrát, hrajeme za celý region,“ zdůraznil Ťopek.

Jisté je, že po sestupu půjde dolů rozpočet. Aktuálně klub jedná se stávajícími partnery o spolupráci. „Většinou jde o dlouhodobé partnery, se kterými máme nadstandardní vztahy, věříme, že nás většina podpoří i nadále,“ doufá Ťopek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x