Pantery povede trenér Ševčík, k týmu se vrátil po třech a půl letech

Otrokovické superligové florbalisty znovu vede trenér Karel Ševčík. Foto: Panteři Otrokovice
OTROKOVICE - Superligový tým otrokovických Panterů má staronového trenéra. Předsedu klubu Karla Ťopka, který tým převzal dočasně v polovině sezony, nahradil Karel Ševčík. K týmu se vrací po třech a půl letech.

Mé působení bylo pouze nouzovým a ve finále neúspěšným řešením. Navíc vnitřně cítím, že můj čas, abych vedl mužský celek, ještě nenastal a je třeba zkušenějšího a kvalifikovanějšího trenéra,“ vysvětluje na klubovém webu šéf Panterů Karel Ťopek.

Volba padla na jeho jmenovce Ševčíka. Je to trenér, který má vazbu na Zlínský kraj a záleží mu na florbale v naší lokalitě. Věříme, že dodá týmu nový drajf a hráčům sebevědomí,“ zmínil Ťopek, že Panteři mají za sebou nejtěžší sezonu v Superlize. Skončili poslední a zachránili se i díky tomu, že v covidové sezoně nakonec nikdo nesestupoval.

Ševčík podepsal smlouvu na jeden rok s opcí na další dva při splnění výsledkových cílů. „Neměl jsem problém s návratem. Beru to jako určitý dluh. Otrokovice mi daly šanci se do Superligy dostat,“ připomněl Ševčík, že Panteři byli jeho první superligovou štací.

Poté působil ve Vítkovicích, v Ostravě a teď v pozici asistenta mužské reprezentace Slovenska. „Minulý rok jsem nebyl u žádného superligového týmu, ale hodně věcí jsem dělal individuálně a soukromě pro kluby. Měl jsem florbalu možná více než na běžné klubové úrovni. Byla to hodně dobrá zkušenost,“ prozradil Ševčík.

Do Otrokovic se vrací v době, kdy dochází k přestavbě mužstva. Když ho v lednu 2018 opouštěl, byli Panteři pátí. „Tým se postupně rozpadal, teď skládáme úplně nový, i když pár hráčů zůstalo. Když jsem ho teď převzal, někteří hráči projevili zájem se vrátit, s některými vyjednáváme,“ poznamenal Ševčík ke skladbě mužstva.

Po pár trénincích má z týmu dobrý pocit. „Spoustu věcí je potřeba dopilovat, bude to hodně o mravenčí práci. Ale když budou kluci poctivě makat, nebojím se, že se vrátíme tam, kam patříme – minimálně do středu tabulky. Chci od začátku výsledky, nejdeme do sezony s tím, že budeme něco zachraňovat,“ zdůraznil Ševčík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x