Parádní pololetní vysvědčení. Petr Meindlschmid: sedmička, šestka, jednička

Petr (vlevo) s olympijským vítězem Miltiadisem Tentonoglouem. Foto: rodinný archiv
OSTRAVA, UHERSKÝ BROD - Ten nedávno osmnáctiletý klučina žije opravdu naplno. Posuďte: velký talent naší atletiky zvládá leccos. Třeba autoškolu, jeho řidičák voní novotou. Taky dostal pololetní vysvědčení ve třetím ročníku gymnázia v Uherském Hradišti. Ovšem především se vydal na jeden z největších halových světových mítinků Czech Indoor Gala v Ostravě. A právě odsud má vysvědčení z titulku. Skočil 761 centimetrů, výkonnostně jde rychle nahoru a mezi mnohem zkušenějšími borci včetně mistra světa a olympijského vítěze Řeka Miltiadise Tentogloua se rozhodně neztratil. Obsadil sedmé místo.

Peťo, blahopřeji k pěknému umístění i výkonu.

Moc děkuji, ale mohlo to být lepší, měl jsem dva menší přešlapy, ty výkony byly někde kolem 780 centimetrů.

Než se vrátíme k atletice, dějí se i věci civilní, viď… Jaképak tě těší?

Ve středu jsem za dohledu taťky jel poprvé s novým řidičským průkazem od nás z Uherského Brodu do Uherského Hradiště do školy. Dopadlo to dobře.

A co vysvědčení?

Slušné známky, jedničky a dvojky. Paradoxně se trápím v němčině, já, s mým německým příjmením (úsměv). Tak musím zabrat, je to velká výzva do druhého pololetí.

No, výzev je hodně, jednu jsi vyřešil. Už nejsi obojživelník, tedy zároveň fotbalista i atlet, těžké rozhodování?

Samozřejmě to bylo těžké, hrál jsem od mala za Uherský Brod, pak za Slovácko, fotbal byl můj život, mám za sebou i reprezentační zkušenosti z mládežnických výběrů. Zrálo to a dozrálo, všechny spoluhráče a trenéry i další lidi kolem fotbalu na Slovácku i u nás v Brodě moc zdravím.

Nastává tedy čas ryze atletický. Co tě letos čeká, nač bys chtěl nejdříve napnout síly?

Výzev je fakt hodně. První bude halové mistrovství republiky mužů a juniorů v Ostravě. Ve hře pak jsou další velké akce, ale půjde o limity. Mistrovství světa juniorů, evropský atletický šampionát a kdesi v dáli mi bliká úžasná věc – olympiáda v Paříži. Ale nejsem megaloman, tak uvidíme.

Ještě do Ostravy, na světový halový mítink. Co hvězdy kolem tebe?

Jednak tam byla dokonalá atmosféra, to jsem ještě nezažil. S Radkem Juškou se už znám, skončil druhý, šel přes osm metrů. Potkat se s absolutní hvězdou, což Řek Tentoglou fakt je, to je zážitek. Po skončení závodu, který vyhrál, mne moc potěšil. Pravil, že mám talent, že o mně ví a popřál mi moc úspěchů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x