Partnerskou cyklojízdu ze slovenské Dubnice zdolalo 170 cyklistů

Partnerské cyklojízdy se zúčastnilo kolem 170 jezdců. Foto: televize TVS
OTROKOVICE - Otrokovice a slovenskou Dubnici nad Váhom spojili cyklisté. Asi 170 se jich zúčasnilo pátého ročníku cyklojízdy mezi těmito partnerskými městy.

Výkonnostní i příležitostní cyklisté se mohli zúčastnit 5. ročníku hobby cyklojízdy mezi Dubnicí nad Váhom a Otrokovicemi. Trasu mezi dvěma partnerskými městy jich letos projelo asi 170. „Je to měřený závod, takže se soutěží i o vítězství. Zúčastnit se samozřejmě mohli také hobby cyklisté, kteří jedou na pohodu. Čas se ale měřil všem, takže v cíli všichni dostali pamětní list s dosaženým časem,“ uvedl k závodu jednatel Otrokovické Besedy Filip Pastuszek.

Cyklojízda vedla z Dubnice přes Nemšovou, hraniční přechod a Brumov-Bilnici do Uherského Brodu a Napajedel. Cyklisté projeli cyklostezkou kolem Otrokovic a finišovali u parku před společenským domem. Trasu dlouhou 87 kilometrů ujeli nejrychlejší z nich za dvě hodiny a deset minut. Organizaci závodu si pochvaloval i třetí muž konečného pořadí Jiří Hradil z týmu Force KCK Zlín. „Co se týče zabezpečení, tak to je lepší než na kdejakém profesionálním závodě – jedou s námi motorky, pořadatelé… je to fakt na špičkové úrovni,“ pochválil organizátory Jiří Hradil.

Vedle klasických silničkářů si mohli trasu projet třeba i cyklisté na elektrokolech. Pro ty byla dokonce poprvé vyhlášena samostatná kategorie. Loni se totiž stalo, že cyklisté na kolech s elektrickým motorem porazili ty, kteří se spoléhají jen na sílu svých svalů.

V příštím roce se trasa závodu obrátí a cyklisté by měli vyrazit z Otrokovic do Dubnice nad Váhom.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x