Party na louce se zvrhla ve vandalství

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Louka mezi sídlištěm Jižní Svahy a místní částí Vršava s výhledem na východní část Zlína se stala velmi navštěvovanou v době „post karanténní“, kdy v čase uzavřených restaurací a hospod přilákala nezvykle velké množství lidí. Pikniky pod širým nebem se bohužel mnohdy zvrhly v neurvalé popíjení alkoholu a louka ak často zůstala plná odpadků, informoval server Zlin.cz mluvčí zlínských strážníků Pavel Janík.

Městská policie Zlín přijala více podnětů, jak od místních obyvatel, tak i od majitelů psů, kteří toto prostranství mohou využívat k venčení psů bez použití vodítka.

„Nejinak tomu bylo i ve čtvrtek 11. června 2020 v podvečer, kdy se na louce nacházela čtyřčlenná skupinka mladých lidí, kteří se také věnovali bujaré konzumaci alkoholu. Jeden z mladíků přitom odhazoval plastové i skleněné láhve do okolí, a tak na místo kolem půl osmé dorazila hlídka MP Zlín,“ popsal její mluvčí Janík.

Strážníci zjistili, že se jedná o dvě děvčata a dva chlapce ve věku 16 – 18 let. Následné orientační vyšetření prokázalo, že mladistvá dívka je pod vlivem alkoholu, který jí nabídli její plnoletý kamarád a kamarádka. „Orientační vyšetření u mladíka, který odkopával a házel láhve po louce, prokázalo více než jedno promile alkoholu v organizmu,“ řekl Janík.

„Po uklizení způsobeného znečištění předali strážníci mladistvou dívku zákonnému zástupci. Protiprávním jednáním plnoletých účastníků této party se bude dále zabývat správní orgán,“ uvedl mluvčí policie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x