PASO opět spolu. Tentokrát u Váhu. V Dubnici

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Jejich časté radosti na tenisových dvorcích ve Zlíně, a teď třeba i v Luhačovicích, kde postoupili až do semifinále lázeňského turnaje, asi na nějakou dobu končí. Nerozlučná dvojka zvaná kamarády PASO - rozuměj Páník, Somberg už zase nemá čas. Respektive má, ovšem na vlastní trenérskou práci s o dost větším míčem, než je ten tenisový. Je tu další fotbalová výzva.

Oba pánové míří na první slovenskou trenérskou štaci. A to do Dubnice nad Váhom. Místní momentálně hrají druhou slovenskou ligu, drží desátou pozici a to zřejmě vedení neakceptuje, chce výš. Mimochodem před pár lety hrála Dubnica hodně vysoko v nejvyšší soutěži našich sousedů. Pak ovšem následoval sešup až do třetí ligy, teď účinkování ve druhé a nástup zlínské sehrané dvojice.

„Jsme tu pár hodin, ale všechno pojede hodně rychle, podepsali jsme smlouvu, zajeli na otočku domů a ve čtvrtek odpoledne už byl naplánovaný první trénink. Hned v pátek hrajeme o body v Žiaru nad Hronom, tomu se zatím moc nedaří, my jsme desátí, oni patnáctí,“ popisuje hektické hodiny Bohumil Páník.

„Slovenská druhá liga je zajímavá, prosím nepodceňovat. Velké ambice mají Košice a Prešov, to jsou historicky dvě známé fotbalové bašty. Zatím ale vede Púchov, hrají tu třeba bratislavské týmy z Petržalky či Rače, vysoké cíle má řada mužstev, jdeme do toho s vervou, tak uvidíme,“ přidává se Jan Somberg.

Cíle malé nebudou, ale u Váhu se nabízí koncepční práce.

„Máme mladé mužstvo, nejstaršímu a to jedinému hráči je rovných třicet. Takže se ukáže, zda se tým bude zlepšovat, je to pro mne i pro Honzu nová výzva a těšíme se,“ dodává velezkušený kouč Páník s tím, že se nevzdá ani oblíbeného tenisu.

„Už hledáme tenisový areál, určitě tu bude,“ smějí se oba trenéři společně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x