Pátrání po seniorce mělo dobrý konec

foto: MP Zlín
ZLÍN – Ve čtvrtek 14. července přijala Městská policie Zlín hlášení od ženy, která měla oprávněný strach o svoji třiaosmdesátiletou maminku. Ta odešla z domu a už se nevrátila.

Ve čtvrtek 14. července kontaktovala Městskou policii Zlín žena, která se na strážníky obracela kvůli strachu o svoji třiaosmdesátiletou maminku. Seniorka totiž odešla z domu a už se nevrátila.

Krátce po osmé hodině tedy na adresu oznamovatelky vyjela hlídka, aby zjistila všechny potřebné informace. Potom už strážníci spolu s Policií České republiky zahájili pátrání. Nemalou komplikací ale bylo počasí, které bylo chladné a hledaná žena tak mohla být v ohrožení života.

Přibližně po půlhodinovém pátrání byla hlídka městské policie úspěšná. Seniorku strážníci našli asi padesát metrů od obce. Ležela schoulená ve vysoké trávě. Paní zvládla komunikovat, ale byla zjevně podchlazená. Strážníci ji proto zabalili do izotermické fólie, aby zabránili dalšímu úniku tělesného tepla.

Následně spolu s Policií České republiky pomohli seniorku transportovat k nejbližší silnici, kde už stála sanitka, a předali ji do péče zdravotnickým záchranářům.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x