Pauza končí, hurá na fotbal. Ševci hostí záložní tým Slavie Praha

Stanislav Dostál v akci. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Dva týdny bez fotbalu je dost, tři pak opravdu moc. Fotbalisté FC, tedy lídra druhé nejvyšší soutěže, patří mezi vyvolené, kteří už v úterý naskočí k soutěžnímu utkání. Soupeřem bude v odloženém utkání "Béčko" pražské Slavie. Zápas se nekonal v řádném termínu 7. kola kvůli hromadnému onemocnění červenobílých mladíků. Teď, kdy pominula velká voda, přijde takový zápas vhod, čekat znovu až do konce týdne, by bylo už hodně frustrující. Stačí, že byl odložen další duel proti Jihlavě. Fanoušek se v té změti, pravda, orientuje docela složitě. A co takový Stanislav Dostál, dlouholetá opora Zlína v brance...

Stando, určitě jste se se spoluhráči těšili už na páteční zápas s Jihlavou, je to tak?

Samozřejmě, ale když jsme viděli předpověď počasí, která vlastně do puntíku vyšla, bylo jasné, že se kolo odloží.

Ztracený zápasový rytmus nemusí být zrovna příjemný…

Rozhodně ne, nám se před reprezentační pauzou docela dařilo, vyhráli jsme v Brně, rádi bychom pokračovali, třebaže všechny regule a nařízení včetně přírodních nezvrátitelných jevů chápeme.

Takže se na mladé slávisty těšíte, což?

Nepochybně, mají hodně dobré mužstvo, jsou tam velmi talentovaní mladí hráči, víme moc dobře, že se budou chtít vytáhnout, nebude to lehký zápas, ale to není vlastně žádný, hlavně, že se už bude hrát.

Hraje se v úterý od půl šesté navečer, co slíbíte fanouškům?

Že do toho dáme jako vždy všechno, jejich přízně si moc vážíme, těšíme se na ně po té delší pauze. A rozhodně je nechceme zklamat.

Jak vůbec vnímáte pětidenní řádění velké vody?

My máme velké štěstí, hřiště by mělo být v dobrém stavu, ale třeba taková Opava, tak to je tedy věc. Těžko si takovou hrůzu představit u nás. Je to jeden z velkých soupeřů v boji o návrat do první ligy, ale myslím, že můžu říct za všechny kluky, že jim držíme palce, aby měli hřiště, ale určitě i svá obydlí co nejdříve v pořádku.