Pavel a Veronika: v neděli na očkování. Vůbec nám to nevadí, nevybíráme si

foto: zlin.cz
ZLÍN - Jindy ve všední dny je mezi jednotlivými pavilony a samozřejmě v nich "šrumec" opravdu pořádný. Zlínská Krajská nemocnice Tomáše Bati je velikou "továrnou na zdraví." Ale mrazivé nedělní dopoledne vypadá úplně jinak. Takový poklid by tu návštěvník nečekal.

A tak jedním z míst největšího pohybu je docela paradoxně nenápadné očkovací centrum uprostřed rozměrného areálu.

„Počkejte, spočítám to, není problém,“ projevuje ochotu mladý muž, který v respirátoru zapisuje příchozí. „Zatím je to něco kolem třicítky, přes den se samozřejmě číslo výrazně zvýší,“ povídá.

Dovnitř i ven míří v rychlém sledu lidé všeho věku. Právě vychází dvojice velmi mladých lidí, chlapec a dívka. „Chceme cestovat, normálně žít, to je všechno, co vám k tomu řekneme,“ usmívá se dívka s tím, že si jdou užít krásného volného dne.

Vyplnění formuláře trvá pár okamžiků, provoz je plynulý a pohodový.

Za chvíli vychází další dvojice lehce středního věku. „Pavel a Veronika,“ představují se velmi ochotně.

„Chtěli jsme už v pátek, vyšlo to na neděli, žádný problém, očkujeme se třetí dávkou. Myslím, že každý malý krok je v boji s covidem dobrý. Samozřejmě chceme chránit sebe i okolí, co nejvíce můžeme,“ říká Veronika s tím, že je celá situace už hodně únavná a to pro každého.

„Víte, já mám v okolí hodně lidí, kteří covid v těžkém průběhu prodělali, někteří mají následky dodnes, tak dělám pro ochranu vlastního zdraví, co můžu. Očkování samozřejmě věřím, jinak bych tu nebyl, to je jasné,“ loučí se Pavel a dodává, že je podle něho očkování dobrou cestou k tomu, aby se situace stabilizovala a virus co nejdříve přestal zlobit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x