Pes spadl do potoka, na pomoc mu přijeli hasiči

foto: HZS Zlínského kraje
RAJNOCHOVICE – Šťastný konec má záchrana psa z Rajnochovic, který spadl do potoka a nemohl se z jeho koryta dostat ven. Na pomoc mu přispěchala hasičská jednotka. Pejsek se svými záchranáři perfektně spolupracoval, a ještě ten den se v pořádku vrátil domů.

O předvánoční příběh se šťastným koncem se včera večer na sociálních sítích podělil Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje. Jde o příběh psa, který v pátek v Rajnochovicích spadl do místního potoka a nemohl se odtamtud dostat ven.

Chlupáči na pomoc vyrazila profesionální jednotka hasičů z Bystřice pod Hostýnem. Jeden ze zasahujících hasičů si na sebe oblékl takzvaný suchý oblek a po nastavovacím žebříku se dostal za uvíznutým psem na ostrůvek. Pro vlastní bezpečnost si hasič vzal taky rukavice pro odchyt zvířat, ale jak se ukázalo, nebyly vůbec za potřebí.

„Pejsek byl zřejmě šťastný, že se může z ostrůvku dostat pryč. Plně s hasiči spolupracoval a rukavice místo kousání pouze olizoval,“ popisují hasiči na sociálních sítích.

Na břehu už na statečného psa čekal starosta Rajnochovic spolu s paní účetní. Ti si ho převzali, zabalili do deky a osušili. Štěstím bylo taky to, že jeden ze zaměstnanců obce psa poznal a ten tak mohl putovat domů ke svým majitelům.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x