Pěší zóna v centru Zlína mění od 2. ledna zásobovací režim

Ilustrační foto
ZLÍN – V centru města dojde od úterý 2. ledna 2024 k úpravě dopravní obslužnosti a zásobování. Místní úprava se týká silnice č. II/490 v ulici Dlouhá a dále místních komunikací v ulicích Bartošova, Rašínova, Soudní, tř. Tomáše Bati a Vodní.

Nové dopravní značení vydané Magistrátem města Zlína mění ve stejný den i časy nájezdů do pěší zóny na náměstí Míru. Pro zásobování začínají platit nové časové intervaly od 6 do 10 hodin a od 17 do 20 hodin.

Nové opatření navazuje na nový režim provozu tržiště Pod Kaštany, který si vyžádal úpravu časů, ve kterých budou zásobovací auta vjíždět do pěší zóny. „Bylo nezbytné, abychom zohlednili vyšší počet chodců, kteří v poledne procházejí pěší zónou. Z tohoto důvodu došlo k úpravě časů, tak, aby nebyla průjezdem aut ohrožována jejich bezpečnost. Pro zásobování jsme tak stanovili dva, oproti předchozí praxi prodloužené, časové intervaly, v rámci nichž budou moci zásobovači najíždět do obchodů a tržiště v pěší zóně,“ uvedl radní pro oblast dopravy Václav Kovář.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x